TALLINNA - VIRO

TALLINNA VIRO MATKAOPAS

TALLINNA - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

TALLINNA

kuva Tallinna Viro laivaloma matka
Tallinna - Viro

Tallinna (viroksi Tallinn, suomeksi aikaisemmin Rääveli) on Viron pääkaupunki ja maan pääportti merelle. Tallinna on asukasluvultaan Viron suurin kaupunki. Sen asukasluku on noin 410 000. Tallinna sijaitsee Suomenlahden etelärannalla. Kaupungin alueella on yhteensä 46 kilometriä rantaviivaa ja siihen kuuluu kolme suurehkoa niemimaata: Koplin, Paljassaaren ja Kakumäen niemimaat. Keskustan eteläpuolella sijaitsee myös pieni Ülemistejärvi. Tallinna on Pohjois-Euroopan vanhin pääkaupunki. Siellä on paljon hyvin säilyneitä keskiaikaisia kulttuurinähtävyyksiä, kylpylöitä ja hyvät ostosmahdollisuudet. Suosituin Tallinnan nähtävyyksistä on vanhakaupunki, joka otettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1997. Tallinna on myös yhdessä Turun kanssa Euroopan vuoden 2011 kulttuuripääkaupunki, joten kaupungissa järjestetään tänä vuonna tavallista enemmän erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Viro jakautuu viiteentoista maakuntaan. Maakunnista väkirikkain (noin 525 000 asukasta) on Harjumaa, jossa sijaitsee myös Viron pääkaupunki Tallinna. Virossa on yhteensä 18 kaupunkia. Viron suurimpia kaupunkeja Tallinnan jälkeen ovat yliopistokaupunki Tartto (noin 100 000 asukasta), teollisuuskaupungit Narva (noin 70 000 asukasta), Kohtla-Järve (noin 45 000 asukasta) ja niin sanottu Viron "kesäpääkaupunki" Pärnu (noin 45 000 asukasta). Suomen pääkaupungista Helsingistä on matkaa Suomenlahden yli Viron pääkaupunkiin Tallinnaan vain noin 85 kilometriä.

kartta Viro sijainti
Viro - sijainti

Viron maisemaa on muovannut mannerjäätikkö, joka vetäytyi Virosta 10 000 - 13 000 vuotta sitten. Viron pinta-ala on noin 45 000 km², josta soita on noin 22 % ja metsiä noin 44 %. Viron leveys on itä-länsisuunnassa 350 kilometriä ja pituus pohjois-eteläsuunnassa 240 kilometriä. Viron maaseudulla on yli 1500 järveä, joista suurin on Venäjän rajalla oleva Peipsijärvi. Virossa on myös noin 800 saarta. Suurimmat saaret ovat maan länsirannikolla sijaitsevat Saarenmaa (Saaremaa) ja Hiidenmaa (Hiiumaa). Saarenmaa on Itämeren toiseksi suurin saari Gotlannin jälkeen. Saarella asuu noin 40 000 ihmistä. Saarenmaan eteläpuolella sijaitsevan Hiidenmaan saaren asukasluku on noin 10 000. Viro on pinnanmuodoiltaan melko tasainen. Pohjois- ja Länsi-Viron maasto on hyvin tasaista, sillä Länsi-Viron manneralueen pääosa kuuluu Länsi-Viron alankoon, joka on vanhaa merenpohjaa. Etelä-Virossa maasto on vaihtelevampaa ja siellä sijaitseekin Viron korkein kohta eli 318 metriä korkea Suur Munamägi. Pohjois- ja Länsi-Virossa on laaja kalkkikivitasanko, joka on osa Baltian rantatörmää. Tasangon reunan kalkkikivitörmästä muodostuu jyrkänteitä, joista kuuluisin on Saarenmaan Pangan rantatörmä, jolla on pituutta 2,5 kilometriä ja korkeutta 21 metriä. Pohjois- ja Länsi-Viron nummilta löytyy paljon karstiluolia, jotka ovat syntyneet kalkkikiven hajoamisesta. Tallinnasta on matkaa Hiidenmaalle noin 160 kilometriä, Saarenmaalle noin 200 kilometriä, Pärnuun noin 130 kilometriä ja Narvaan noin 190 kilometriä.

kartta Tallinna Viro sijainti
Tallinna - Viro - sijainti

Viron vironkielinen nimi on Eesti. Viro on tasavalta, jonka presidenttinä toimii nykyään Toomas Hendrik Ilves. Viron merkittävimmät luonnonvarat ovat turve ja öljyliuske. Viron väestöstä on virolaisia 68,7 % ja Viron venäläisiä 25,6 %. Maassa asuu vähän myös ukrainalaisia, valkovenäläisiä ja suomalaisia. Viron virallinen kieli on viro, mutta maassa puhutaan laajalti myös venäjää. Lisäksi Tallinnassa pärjää kohtalaisen hyvin myös suomen ja englannin kielillä. Virossa ei ole valtionkirkkoa. Kirkkokunnista merkittävimmät ovat evankelis-luterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkko, johon kuuluu suurin osa Viron venäläisväestöstä. Viron valuutta on ollut vuoden 2011 alusta alkaen euro.

Viro lippu Tallinna lippu
Viron lippu Tallinnan lippu

Tallinna on lähes tuhat vuotta vanha hansakaupunki, joka on kukoistanut kautta vuosisatojen suolakaupankäynnillä. Tallinna oli keskiajalla Pohjois-Euroopan suurimpia ja mahtavimpia kaupunkeja, koska Länsi-Euroopan hansakaupunkien ja Venäjän väliset kauppatiet kulkivat melkein kaikki Tallinnan kautta. Tallinnan kehityksen kulta-aikana voidaan pitää keskiaikaa 1400-luvun alusta 1500-luvun puoliväliin. Tallinna syntyi, kun Tallinnan lähellä sijainnut Irun mäkilinna hylättiin 1000-luvun lopulla ja nykyiselle Toompean mäelle rakennettiin mäkilinna. Tanskalaiset valtasivat Toompean mäkilinnan vuonna 1219. Tarun mukaan taistelun aikana Tanskan lippu laskeutui taivaasta tanskalaisten kuningas Valdemarille ja johdatti tanskalaiset voittoon. Viroa on historian aikana hallinnut Saksa, Tanska, Ruotsi, Venäjä ja Neuvostoliitto. Viro itsenäistyi lopulta vuonna 1918.

Tanskan lippu laskeutuu taivaasta vuonna 1219 taide maalaus
Tanskan lippu laskeutuu taivaasta vuonna 1219

Tallinnan kaupungista saa hyvän yleiskuvan Tallinnan 314 metriä korkeasta televisiotornista. Se sijaitsee keskustasta muutaman kilometrin päässä Piritan kaupunginosassa Kloostrimetsassa. Tallinnan televisiotornissa on 170 metrin korkeudella näköalatasanne ja ravintola, josta näkee paljain silmin säästä riippuen noin parinkymmenen kilometrin päähän ja kirkkaalla ilmalla tehokkailla kaukoputkilla jopa Suomenlahden pohjoisrannalle Suomeen asti. Piritan joen alueelta löytyvät myös muun muassa kahden kilometrin pituinen hiekkaranta, yli sadan hehtaarin suuruinen kasvitieteellinen puutarha ja Pyhän Birgitin luostarin rauniot. Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa on 8000 eri kasvilajia ja usein vaihtuvia mielenkiintoisia näyttelyitä. Pyhän Birgitin luostari rakennettiin 1400-luvulla ja nykyään sen puistomaisella alueella järjestetään ulkoilmakonsertteja ja markkinoita.

kuva Tallinna Viro vesitorni
Tallinnan vesitorni - Viro

Tallinnan merkittävimmät nähtävyydet löytyvät vanhasta kaupungista. Vanhakaupunki on pinta-alaltaan pieni, joten sen nähtävyydet voi katsella kävellen. Tallinnan vanhakaupunki (viroksi Tallinna vanalinn) on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Sen asemakaava muotoutui 1000-1400-luvuilla. Tallinnan vanhakaupunki jakautui aikoinaan Toompean mäellä sijainneeseen linnan osaan eli yläkaupunkiin sekä myöhemmin linnan ympärille muodostuneeseen alakaupunkiin. Toompean mäki on noin 50 metriä korkea, 400 metriä pitkä ja 250 metriä leveä kalkkikivimäki, jossa asuivat aikoinaan aateliset, piispa ja muut vallanpitäjät. Tarun mukaan Toompean mäki on Viron kansallissankarin Kalevin hautakumpu, joka syntyi kun Kalevin sureva leski Linda alkoi kasata kiviä miehensä haudan päälle. Viimeinen mäen korkuiseen hautakumpuun tarkoitettu kivi kuitenkin lipsahti Lindan käsistä ja leski jäi murtuneena itkemään kivenlohkareen viereen. Tarun mukaan hänen kyynelistään syntyi Ülemiste-järvi, jonka rannassa Lindankivi on edelleen nähtävillä. Vanhan kaupungin yläkaupungin nähtävyyksiä ovat muun muassa näköalapaikat, Toompean linna, Aleksanteri Nevskin katedraali, Neitsyt Marian kirkko eli Tuomiokirkko ja vartiotorni Kiek in de Kök.

kuva Tallinna Viro vanha kaupunki loma matka
Tallinnan vanhaa kaupunkia - Viro

Tallinnan vanhan kaupungin alakaupunkia kansoittivat aikoinaan porvarit eli kauppiaat ja käsityöläiset. Heidän suojakseen rakennettiin kaupunginmuuri, joka oli aikoinaan yksi Euroopan suurimmista ja vahvimmista puolustusmuureista. Muuri oli järeimmiltä kohdiltaan yli 3 metriä paksu ja 16 metriä korkea. Sillä oli pituutta kolmisen kilometriä ja muurin varrella oli jopa 35 vartiotornia. Alakaupungin keskipiste ja tärkein nähtävyys on Raatihuoneentori (Raekoja Plats). Muita alakaupungin nähtävyyksiä ovat muun muassa raatihuone, kiltatalot (Mustapäiden talo ja suurkillan talo), Vapaudenaukio ja Nikolauksen kirkko. Vanhan kaupungin kaupunginmuurille pääsee kiipeämään Gumnaasiumi-kadulta. Yksi vanhankaupungin kauneimmista kaduista on Katariinankuja. Se on pieni yhdyskäytävä, joka johtaa ikivanhan Pyhän Katariinan kirkon viertä Vene-kadulta Müürivahe-kadulle. Kujan varrella toimii käsityöverstaita, joissa valmistetaan ja myydään muun muassa hattuja, tilkkutöitä ja keramiikkaa.

katariinankuja vanhakaupunki Tallinna Viro laivaloma kuva
Katariinankuja - Tallinnan vanhakaupunki - Viro

Tallinnan vanhassa kaupungissa on useita näyttäviä keskiaikaisia kirkkoja kuten Pyhän Olavin kirkko (viroksi Olevisten kirkko), Neitsyt Marian kirkko (tuomiokirkko) ja Aleksanteri Nevskin katedraali (viroksi Aleksander Nevski katedraal). Pyhän Olavin Kirkko on goottilaistyylinen ja se on saanut nimensä Norjaa vuosina 1015-1028 hallinneen Olavi II Haraldssonin mukaan. Kirkon korkean tornin huipulla on näköalatasanne, josta avautuu mahtavat näkymät alas Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Neitsyt Marian puukirkon rakensivat kaupungin valloittaneet tanskalaiset vuonna 1219. Kirkkoa on useasti jälleenrakennettu ja kirkon nykyinen kivinen ulkomuoto on peräisin 1400-luvulta. Aleksanteri Nevskin katedraali on puolestaan vuonna 1900 valmistunut ortodoksikirkko. Katedraali on Tallinnan suurin kupolikirkko ja se pystytettiin Novgorodin ruhtinaan Aleksanteri Nevskin kunniaksi. Kirkon tornissa on yhteensä 11 kelloa, joista yksi on Viron suurin. Suurin tornin kello on yli kolme metriä korkea ja se painaa 15 tuhatta kiloa.

valokuva Aleksanteri Nevskin katedraali Tallinna Viro
Aleksanteri Nevskin katedraali - Tallinna - Viro

Tallinnassa on monia kauniita puistoja ja vapaa-ajanviettoalueita. Tallinnan keskustan ja sataman itäpuolella sijaitseva Kadriorg on puistomainen kaupunginosa, joka on tallinnalaisten suosittu rentoutumis- ja piknik-alue. Lähes sadan hehtaarin kokoisessa puistossa on upeita eri vuosisadoilta peräisin olevia huviloita, kartanoita, historiallinen puutaloalue ja upea Kadriorgin palatsi. Kadriorgin palatsi on barokkityylinen ja sen rakennutti Pietari Suuri vaimolleen Katariina I:lle 1700-luvun alussa. Kadriorgin alueen muita suosittuja kohteita ovat puiston Joutsenlampi ja sen ympäristö sekä vuonna 2006 avattu valtava taidekeskus Kumu, jossa voi ihailla kansainvälistä nykytaidetta ja tunnetuimpia virolaisia taideteoksia.

Kadriorgin palatsi Tallinna Viro matkakuva
Kadriorgin palatsi - Tallinna - Viro

Tallinnan toinen viehättävä vapaa-ajanviettoalue on Rocca al Mare. Rocca al Mare on perustettu vuonna 1957 ja se sijaitsee Koplinlahden lounaisrannan hiekkakivitörmällä. Alueen nimi Rocca al Mare tarkoittaakin "kalliota meren rannalla". Rocca al Maressa on monia kulttuurikohteita ja siellä voi rentoutua, urheilla ja tehdä ostoksia. Rocca al Maresta löytyy muun muassa kauniita hiekkarantoja, upeita huviloita, Saku suurhalli, Rocca al Maren ostoskeskus, tivoli, Viron ulkomuseo ja Tallinnan eläintarha. Viron ulkomuseon 79 merenrantahehtaarille on kerätty eri aikakausilta ja alueilta kotoisin olevia vanhoja virolaisia maalaistaloja, tuulimyllyjä, puukirkko, koulu, kievari ja sepän paja. Pihapiirien rakennuksista nuorimmat ovat 1900-luvulta ja vanhimmat 1700-luvulta. Kylämäisen alueen tunnelmallisessa kievarissa voi ostaa käsitöitä ja maistaa virolaista perinneruokaa. Tallinnan eläintarhassa on Pohjoismaiden laajimpiin kuuluva 350 eläimen lajivalikoima. Yksi turistien suosikkikohde on Tropiikkitalo, jossa näkee sademetsien asukkeja kuten krokotiileja ja simpansseja.

kuva Viron ulkomuseo
Viron ulkomuseo - Rocca al Mare - Tallinna

Viron sää on melko samanlainen kuin Etelä-Suomen sää. Viro kuuluu mantereisen ja merellisen ilmaston siirtymävyöhykkeeseen. Viron ilmastoon vaikuttavat etenkin Suomenlahti, Itämeri, Golf-virta ja Atlantin valtameri. Viron ilmasto on lauhkeaa. Kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja. Kesällä keskimääräinen lämpötila on heinäkuussa +20 astetta ja talvella tammikuussa -8 astetta. Viron vuotuinen sademäärä on noin 770 millimetriä. Lumipeite pysyy melkein koko maassa noin 100 päivän ajan. Pisimpään lumipeite pysyy Haanjan ylängöllä. Meren rannalla sijaitsevalle Tallinnalle ovat tyypillisiä melko kylmät talvet, viileät ja vähäsateiset keväät, lämpimät kesät ja pitkät sateiset syksyt. Talvella keskimääräinen lämpötila on helmikuussa -5 astetta ja kesällä heinäkuussa +16 astetta.

Viro Tallinna sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Viro Tallinna sää - keskimääräiset lämpötilat
Viro Tallinna sää
keskimääräiset lämpötilat

Virolainen keittiö muistuttaa paljon perinteistä suomalaista keittiötä, sillä virolaiset ovat olleet suomalaisten tapaan maalaiskansaa. Virolainen keittiö on saanut paljon vaikutteita myös venäläisestä keittiöstä. Venäjältä virolaiseen ruoanvalmistukseen ovat tulleet muun muassa kaviaari, smetana, tattari, ruisjauhot ja happamat suolakurkut. Virolaisessa keittiössä käytetään usein raaka-aineina lihaa kuten sianlihaa, naudanlihaa, vasikanlihaa, kanaa, kalaa ja sisäelimiä. Tärkeitä ovat myös ruisleipä, kananmunat ja maitotuotteet kuten maito, hapankerma, smetana, rahka ja paikallinen pastöroimaton jogurtti. Kasviksista käytetään paljon perunaa, sieniä ja marjoja. Pääruokana tarjotaan tavallisesti perunaa ja kastiketta, muhennoksia, paistoksia, pataruokia ja keittoja kuten perinteistä seljankakeittoa (maalaiskeittoa). Yhä enemmän valmistetaan myös kana- ja lohiruokia. Iltapalana syödään usein majoneesi-hapankermakastikkeella höystettyä perunasalaattia tai etikka-öljykastikkeen kanssa kevyitä kasvissalaatteja. Suosituimpia virolaisia ruokajuomia ovat perinteisesti olleet maito, kotikalja, olut, kirnupiimä ja keväisin koivun mahla. Pohjois-Virossa nautitaan mietoa vaaleaa pintahiivaolutta ja Etelä-Virossa ohrasta ja rukiista valmistettua vaaleaa olutta. Saarenmaalla ja Hiidenmaalla oluen ja sahdin valmistus on edelleen tärkeä toimeentulo paikalliselle väestölle.

saku olut Viro
Saku on yksi Viron suosituimmista oluista

Tallinna on hyvä matkakohde etenkin kaikille keskiaikaisesta tunnelmasta, erilaisista kulttuurielämyksistä ja shoppailusta pitäville matkailijoille. Tallinna on myös todellinen kylpyläkaupunki, sillä kaupungista löytyy peräti 15 kylpylää. Perinteisten kylpylöiden lisäksi on tarjolla pienempiä päivä spa-hoitoloita, joissa ei ole majoitusta, mutta siellä voi nauttia vaikkapa ostosreissun jälkeen ihanista hemmotteluhoidoista. Tallinna on lisäksi edullinen ja monipuolinen ostoskaupunki. Vanhassa kaupungissa on paljon viihtyisiä pikkuputiikkeja ja ympäri kaupunkia löytyy myös suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia kuten Tallinnan tunnetuin ja monipuolisin tavaratalo Kaubamaja, koko Baltian suurin ostoskeskus Ülemiste ja sen lähellä sijaitseva Sikupilli-ostoskeskus, Rocca Al Maren ostoskeskus, Järvekeskus, Viruhotellin yhteydessä lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva Virukeskus sekä satamassa sijaitsevat Sadamarket ja Merekeskus. Toritunnelmaan pääsee vaikkapa Tallinnan rautatieaseman lähellä sijaitsevalla Balti jaama turg -torilla tai Tallinnan Keskturg-keskustorilla. Hyviä tuliaisia Tallinnasta ovat esimerkiksi paikalliset käsityöt ja Kalevin makeistehtaan tumma suklaa ja muut herkut. Matka meritietä matkustaja-aluksilla Helsingistä Tallinnaan kestää noin kolmesta neljään tuntia. Helsingistä lentää Tallinnaan noin puolessa tunnissa. Suomella ja Virolla on sama aika.

Suomi
Viro

TALLINNA HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN

MatkaOppaat etusivu

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää Tallinna kuvia ja Viro matkakokemuksia:

Tallinna kuvia ja Viro matkakokemuksia - Pexels
Kuvia Tallinnasta ja Virosta - Unsplash
Tallinna kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

TALLINNA HOTELLIT VIRO LENNOT TALLINNA MATKAT

TALLINNA MATKAOPAS

Tallinna. Matkaopas Viroon ja Tallinnaan!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Tallinna tietoa ja Tallinna kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)