ZAKYNTHOS - KREIKKA

ZAKYNTHOS KREIKKA MATKAOPAS

ZAKYNTHOS - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

ZAKYNTHOS

kuva Zakynthos Kreikka loma matka
Satamakatu Strada Marina ja Bohali-vuori
Zakynthos - Kreikka

Zakynthos eli Zakintos (Kilpikonnasaari, Idän kukka) on Jooniansaarten kolmanneksi suurin saari Joonianmeressä Peloponnesoksen niemimaan länsipuolella Kreikassa. Jooniansaaret ovat Kreikalle kuuluva saariryhmä Joonianmeren itärannikolla. Saariryhmän pinta-ala on 2307 km² ja asukasluku on noin 210 000. Jooniansaarten suurimmat saaret ovat Kerkyra eli Korfu, Lefkas, Ithaki eli Ithaka, Kefalonia ja Zakynthos. Zakynthoksen saari sijaitsee Kefalonia-saaren eteläpuolella vain parinkymmenen kilometrin päässä Kreikan rannikosta. Zakynthos-saaren pinta-ala on 406 km² ja asukasluku noin 38 000. Zakynthoksella on rantaviivaa 123 kilometriä. Saaren pääkaupunki on Joonianmeren ja Bohali-vuoren välissä sijaitseva Zakynthos (Zante), jossa asuu noin 12 000 ihmistä. Zanten kaupungissa sijaitsevan Strani-kukkulan huipulta löytyy vanha venetsialainen linnoitus ja meren rannalla on pitkä satamakatu Strada Marina. Vehreällä Zakynthos-saarella on paljon kauniita kultahiekkaisia rantoja ja kristallinkirkasta vettä, joka tarjoaa poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet laitesukellukselle. Saaren suurimmat lomakohteet ovat Argassi, Kalamaki ja Laganas. Viereinen kaunis Kefalonia-saari on tunnettu siitä, että siellä on kuvattu elokuva Kapteeni Corellin mandoliini. Zakynthoksella on oma kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä pääkaupunki Zantesta. Saarelta on myös lauttayhteys muun muassa Kefalonia-saarelle ja Kreikan mantereelle. Zakynthoksesta on matkaa Kreikan pääkaupunkiin Ateenaan noin 320 kilometriä.

kartta Zakynthos Kreikka sijainti
Zakynthos - Kreikka - sijainti

Zakynthoksen saari sijaitsee Kreikan pääsaaren länsipuolella ja Peloponnesoksen niemimaan luoteispuolella. Zakynthoksen saaren pituus keskustan poikki on 40 kilometriä ja leveys 20 kilometriä. Suurin osa saaresta on kalkkikalliota. Saaren länsiosassa on kivikkoisia jyrkkiä vuoristoja, kun taas kaakkoisosassa on hedelmällisiä tasankoja. Saaren korkein vuorenhuippu on 758 metriä korkea Vrachionas. Zakynthoksen saarella ei ole jokia.

kartta Zakynthos Kreikka
Zakynthos-saari - kartta

Zakynthos-saari kuuluu Kreikkaan, joka on tasavalta. Kreikan pääelinkeinot ovat maatalous, kalastus ja matkailu. Maa tuottaa viljaa, hedelmiä, vihanneksia, tupakkaa, puuvillaa, sokerijuurikkaita ja viinirypäleitä. Kreikka on maailman kolmanneksi suurin oliiviöljyn tuottaja. Kreikan vientituotteita ovat muun muassa oliiviöljy, oliivit ja viini. Jooniansaarten pääelinkeinot ovat puolestaan viinin ja hedelmien viljely sekä kalastus ja merenkulku. Saarten tuotteita ovat oliiviöljy, viinirypäleet ja sitrushedelmät. Zakynthoksen saarelta ovat kotoisin muun muassa pienet, makeat, mustat ja siemenettömät Zanten viinirypäleet. Zakynthos kuului Venetsialle vuosina 1482-1797 ja Isolle-Britannialle vuosina 1815-1864. Tämän jälkeen Jooniansaaret luovutettiin Kreikalle. Myöhemmin Italia vielä miehitti saaret ja toisen maailmansodan aikana Saksa. Joonian saariryhmä palasi Kreikan yhteyteen taas vuonna 1944. Zakynthoksessa tapahtui vuonna 1953 voimakas maanjäristys, joka teki laajaa tuhoa saarella. Kreikka liittyi Euroopan Yhteisöön (nykyään Euroopan Unioni) vuonna 1981. Kreikan virallinen kieli on kreikka, mutta Zakynthoksella pärjää melko hyvin myös englannin kielellä. Kreikkalaisista 98 % on ortodokseja. Kreikan virallinen valuutta on euro.

Kreikka lippu Zakynthos lippu
Kreikan lippu Zakynthoksen lippu

Zakynthoksen saarella on useita kauniita hiekka-, kivi- ja kalliorantoja. Hyviä uimarantoja löytyy lähinnä saaren pohjois- ja kaakkoisrannikolta kuten muun muassa Kalamakin usean kilometrin pituinen ja loivasti syvenevä hiekkaranta, Tsilivin kahden kilometrin pituinen hiekkaranta sekä Agios Nikolaoksen, Laganasin, Argassin ja Porto Azurron rannat. Joillakin rannoilla on tarjolla myös monia rantapalveluja ja vesiaktiviteetteja kuten vesihiihtoa, snorklausta, sukellusta, vesiskootteri- ja banaaniajelua, nousuvarjoliitoa ja purjehdusta.

kuva Porto Azurron hiekkaranta Zakynthos Kreikka loma matka
Porto Azurron hiekkaranta - Zakynthos - Kreikka

Zakynthos-saaren suosituin nähtävyys on vanha salakuljettajien hylky, joka sijaitsee karhean valkoisella hiekalla korkeiden kallioiden välissä Navagio-hiekkarannalla Agios Georgioksen lahdella. Navagio-hiekkaranta on usein luettu maailman kauneimpien rantojen joukkoon. Sinne pääsee vain merta pitkin veneellä pääkaupungista Zantesta, Agios Nikolaoksen satamasta ja Porto Vromista. Rannalla olevan hylyn on väitetty olevan salakuljetusalus Panagiotis, jonka mukaan ranta onkin saanut lempinimen Smugglers Cove eli Salakuljettajien lahti. Rannan yläpuolella sijaitsevalta näköalatasanteelta voi ihailla upeaa kreikkalaista maisemaa.

kuva Vanha laivan hylky Navagio-hiekkarannalla Zakynthos Kreikka loma matka
Vanha laivan hylky Navagio-hiekkarannalla
Zakynthos - Kreikka

Zakynthoksen saarella on 13,5 hehtaarin kokoinen kansallinen meripuisto, joka ulottuu saaren eteläosan Maratianniemestä aina Gerakasrannalle asti. Alue kattaa myös 14 kilometriä pitkän Laganasin rannan ja Kalamakin rannat. Kansallinen meripuisto perustettiin vuonna 1991. Meripuiston tärkeimmät suojeltavat eläimet ovat Välimeren munkkihylkeet ja harvinaiset valekarettikilpikonnat (Caretta Caretta), jotka pesivät vuosittain Zakynthoksen saaren etelärannalla. Valekarettikilpikonnan on arveltu olevan yksi vanhimmista maapallon elämänmuodoista. Kalamakin ranta on merikilpikonnien suojeltu munimisalue ja myös Laganasinlahden kaksi saarta Pelouzo ja Maratonisi ovat rauhoitetut merikilpikonnien pesimiseen. Merikilpikonniin pääsee kuitenkin tutustumaan lasipohjaveneellä tai vuokraveneellä Laganasin rannalta ja Agios Sostiksesta.

Valekarettikilpikonna (Caretta Caretta) kuva Zakynthos Kreikka matka
Valekarettikilpikonna (Caretta Caretta)
Zakynthos - Kreikka

Zakynthoksen saaren suosittuja luonnon nähtävyyksiä ovat myös saaren pohjoisosassa sijaitsevat merelliset Siniset Luolat eli Blue Caves. Saaren ympärillä ja luolissa sukeltaessa voi nähdä paljon merenalaista elämää kuten mureenoita, hylkeitä, mustekaloja ja merikilpikonnia. Luolia pääsee ihailemaan myös veneretkillä, jotka lähtevät joko läheisestä pienestä Agios Nikolaoksen satamasta tai pääkaupungista Zantesta.

Siniset luolat kuva Zakynthos Kreikka loma
Siniset luolat - Zakynthos - Kreikka

Kreikassa vallitsee välimerenilmasto. Kreikan sään erityinen piirre on auringonpaisteen suuri määrä. Kesä on sateeton, lämmin tai kuuma. Lähes pilvetön kausi kestää kolme kuukautta. Saaristossa merituulet vilvoittavat kuitenkin mukavasti. Kreikan talvi on taas lauha ja sateinen. Lunta voidaan saada kaikkialla maassa, mutta saaristossa se on harvinaista. Kevät ja syksy ovat vain lyhyitä välivuodenaikoja, jolloin sää on vaihtelevaa. Kreikassa on lämpimintä heinä-elokuussa, jolloin keskilämpötila kohoaa 33 asteeseen. Kylmintä on tammikuussa, jolloin keskilämpötila jää alle 15 asteen.

Kreikka Zakynthos sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Kreikka Zakynthos sää - keskimääräiset lämpötilat
Kreikka Zakynthos sää
keskimääräiset lämpötilat

Kreikkalainen keittiö on saanut vaikutteita muun muassa Välimeren keittiöstä, turkkilaisesta keittiöstä ja arabialaisesta keittiöstä. Kreikkalaisessa keittiössä käytetään pääasiassa oman alueen raaka-aineita kuten tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, tomaatteja, sitruunoita ja kalaa. Kreikan ruoka on myös erittäin monipuolista. Ruuanlaiton pääraaka-aine on kreikkalainen neitsytoliiviöljy. Merkittävä osa kreikkalaista keittiötä ovat monenlaiset merenelävät kuten erilaiset kalat, mustekalat ja simpukat. Tärkeimpiä kasviksia ovat tomaatit, munakoisot, okrat, perunat, sipulit ja pavut. Tunnetuin kreikkalainen salaatti horiatiki sisältää kasvisten lisäksi myös fetajuustoa. Liharuoaksi valmistetaan sikaa, lammasta, kanaa ja nautaa. Tyypillisiä kreikkalaisia juustoja ovat feta, halloumi, kasseri ja mizithra. Jälkiruokien kuten leivonnaisten ja piirakoiden valmistuksessa käytetään paljon hunajaa ja filotaikinaa.

ruoka Kreikkalaisen keittiön antimia loma matka
Kreikkalaisen keittiön antimia

Kreikkalaiseen keittiöön ensimmäistä kertaa tutustuessa kannattaa tilata mezeitä eli pikkuruokalajeja, jotta voi ensin maistaa ainakin osaa kreikkalaisten ruokalajien suuresta valikoimasta. Tyypillisiä kreikkalaisia ruokia ovat muun muassa tzatsiki - kreikkalainen salaattidippikastike, horta - villiruoho, taramosalata - mätisalaatti, spanakopita - pinaattipiiras, tiropita - juustopiiras, gigantes - härkäpapu, keftedakia - lihapullat, fasolada - papukeitto, fakes - linssikeitto, mageiritsa - lammaskeitto, psarosoupa - kalakeitto, avgolemono - kanakeitto, dolmades - viininlehtikääryleet, moussaka - munakoiso-jauhelihavuoka, pastitsio - lasagne, saganaki - friteerattu juusto, taramosalata - dippikastike, melizanosalata - munakoisosalaatti, souvlaki - lihavarras, stifado - häränlihapata, gyros pita - pitaleipä, octopus - mustekala, kalamari - kalmari, souzoukakia - lihapullat, gemista - tomaatit, spetsofai - maalais- ja kylämakkarat, kokoras - kukko, patsas - naudan mahalaukku, baklava - leivonnainen ja kathaifi - jälkiruoka. Suosittuja kreikkalaisia ruokajuomia ovat paikalliset omat viinit ja väkevänä alkoholijuomana ehkä tunnetuin on kreikkalainen anisviina ouzo. Kreikassa juodaan kansainvälisiä olutmerkkejä ja siellä on myös monia omia olutmerkkejä kuten muun muassa Mythos. Zakynthos-saaren kuuluisimmat viinit ovat pirteän kuiva valkoviini Verdea ja puolikuiva viini Mastelado.

Kreikkalainen Tsatsiki-salaattiannos keittiö ruoka kuva Zakynthos Kreikka loma matka
Kreikkalainen Tsatsiki-salaattiannos

Zakynthos-saari on hyvä matkakohde etenkin kaikille sukeltamisesta, kauniista hiekkarannoista ja vehreästä luonnosta pitäville. Zakynthoksen yöelämä on vilkkainta Laganasin alueella, jossa voi valita mieleisen illanviettopaikan monien baarien, ravintoloiden ja klubien joukosta. Rantaelämän lomassa voi poiketa myös esimerkiksi pääkaupungin Zanten ortodoksiseen pääkirkkoon, joka on omistettu saaren suojeluspyhimykselle Pyhälle Dionisiokselle, pääkaupungin Strani-kukkulalla sijaitsevaan Venetsialaiseen linnoitukseen tai Bochali-vuoren näköalapaikalle. Pääkaupungista Zantesta löytyvät myös parhaat ostosmahdollisuudet ja tasokkaimmat ruokaravintolat. Suosituimmat tuliaiset ovat oliiviöljy ja erilaiset kilpikonnien suojelua tukevat tuotteet. Helsingistä lentää Zakynthoksen saarelle noin kolme ja puoli tuntia. Kreikassa on sama kellonaika kuin Suomessa.

Suomi
Kreikka

MatkaOppaat etusivu

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää Zakynthos kuvia ja Kreikka matkakokemuksia:

Zakynthos kuvia ja Kreikka matkakokemuksia - Pexels
Kuvia Zakynthokselta ja Kreikasta - Unsplash
Zakynthos kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

ZAKYNTHOS HOTELLIT KREIKKA LENNOT ZAKYNTHOS MATKAT

ZAKYNTHOS MATKAOPAS

Zakynthos. Matkaopas Kreikkaan ja Zakynthokseen!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Zakynthos tietoa ja Zakynthos kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)