DJERBA - MATKAOPPAAT

DJERBA TIETOA JA TUNISIA KUVIA

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

DJERBA

Djerba Tunisia loma matka
Djerba Tunisia

Djerba eli Jerba on Välimeren eteläisin saari Vähä-Syrtissä Gabesin merenlahdella Tunisian itärannikolla. Se sijaitsee kolmen kilometrin päässä Tunisian mantereelta. Djerba on Pohjois-Afrikan suurin saari. Sen pinta-ala on 514 km². Djerban asukasluku on noin 120 000. Djerban suurin kaupunki on saaren pääkaupunki Houmt-Souk, jossa asuu noin 60 000 asukasta. Djerba on suosittu matkailukohde, jossa käy etenkin ranskalaisia, saksalaisia, italialaisia ja tsekkiläisiä turisteja. Djerba on tunnettu valkeista hiekkarannoista, rauhallisesta maaseudusta ja tasokkaista hotelleista. Djerballa sijaitsee muinainen juutalainen yhteisö ja synagoga. Djerban saaren Ajimin kaupungissa on myös kuvattu ensimmäisen Star Wars -elokuvan Mos Eisley -avaruuskaupunkikohtauksia. Djerban pääkaupungista Houmt Soukista on matkaa Tunisian mantereella olevaan Médenineen 68 kilometriä, Gabesiin 108 kilometriä, Douziin 200 kilometriä, Sfaxiin 245 kilometriä, Sousseen 372 kilometriä ja Tunisian pääkaupunkiin Tunisiin 513 kilometriä. Djerban saarella on oma kansainvälinen lentokenttä.

Tunisia sijainti maapallolla kartta
Tunisia - sijainti

Tunisia on tasavalta. Sen rajanaapureita ovat lännessä Algeria sekä etelässä ja idässä Libya. Tunisian tärkeimmät luonnonvarat ovat öljy, fosfaatti, rautamalmi, lyijy, sinkki, suola ja taateli. Suurin osa Tunisiasta on puolikuivaa pensaikkoa tai kuivaa hiekkaista aavikkoa. Maan pohjoisosissa vaikuttaa Välimeren ilmasto sateisine talvineen. Aivan Välimeren rannoilla kasvillisuus onkin Välimeren kasvillisuutta eli kuivia metsiä ja ikivihreää pensaikkoa. Välimeren metsäaluetta suojelee El Fedjan luonnonpuisto. Pohjoisosassa on myös vuoristoja, joissa sijaitsee maan korkein kohta Jabal ash Shanabi (1544 metriä). Vuoristoissa kasvaa kuivia ikivihreitä havumetsiä, lähinnä mäntyä ja seetripuita. Talvisin vuoristometsissä voi sataa myös lunta.

Djerba Tunisia sijainti kartta
Djerba - Tunisia - sijainti

Djerban saari on kolmisenkymmentä kilometriä pitkä. Sen ympäri kävelee päivässä. Saarella on karua aavikkoa, jota rikastuttavat vehreät keitaat appelsiini- ja palmupuineen, oliivilehtoineen sekä viiniviljelmineen. Djerbasta kulkee vanha antiikinaikainen roomalainen tie Tunisian mantereella olevaan Zarzikseen, joka on viehättävä palmumetsikön reunalla oleva lomakaupunki. Djerban saarella voi nauttia myös upeista auringonlaskuista, jotka värjäävät taivaanrannan kauniin purppuran- ja roosanpunaiseksi.

Djerban saari kartta
Djerban saari - kartta

Djerban pääelinkeinot ovat turismi ja maanviljelys. Saarella paimennetaan paljon myös lampaita. Djerban saari on tunnettu keramiikasta ja taidokkaista koruista. Saarella vaikuttavat rinnakkain sovussa kolme uskontoa; juutalaisuus, kristinusko ja islam. Tunisian väestö periytyy lähinnä berbereistä ja arabeista. Djerban saarella asuu lisäksi noin tuhat juutalaista ja jonkin verran ortodokseja. Tunisian virallinen kieli on arabia ja myös ranskan kieltä käytetään yleisesti. Djerban saari on yksi niistä harvoista paikoista Tunisiassa, jossa vanhaa berberin kieltä vielä puhutaan. Tunisian rahayksikkö on Tunisian dinaari, mutta eurojakin hyväksytään epävirallisena maksuvälineenä. Yksi Tunisian dinaari on noin puoli euroa.

Tunisian lippu
Tunisian lippu

Djerban saarella on monituhatvuotinen historia. Roomalaiset rakensivat muinoin Djerban saarta ja Tunisian mannerta yhdistävän sillan perustukset. Djerba oli aikoinaan tunnettu myös merirosvoistaan. Saarelta löytyy yksi maailman vanhimmista synagogista ja yli 300 moskeijaa. Kreikkalaisen tarun mukaan Djerba oli lootuksensyöjien saari, jolle Odysseus ajoi karille merimatkallaan Välimeren poikki. Lootuksensyöjät olivat muinainen ihmisrotu, joka söi pääasiassa omalla saarellaan kasvavaa lootuskasvia. Lootuksen kukan hedelmien ja kukkien syöminen aiheutti saaren asukkaissa riippuvuutta ja huumaavaa narkoottista (unenomaista) tilaa.

Odysseus lootuksensyöjät taulu
Odysseus vie miehiään
pois lootuksensyöjien seurasta

Djerban hiekkarannat ovat Välimeren parhaimpia ja puhtaimpia. Ne ovat vaaleita, pehmeähiekkaisia, pitkiä ja leveitä. Hiekkarannat sopivat hyvin myös lapsille, sillä ne ovat matalapohjaisia. Rannoilla on mahdollisuus kokeilla monia vesiurheilulajeja kuten purjelautailua ja leijalautailua. Djerban saarella on kolme suurta hiekkarantaa Djerba La Nomade, Djerba Palm Beach ja Melia Djerba Menzel. Djerba La Nomade on laaja ja turvallinen hiekkaranta, joka sijaitsee kylpylän ja monien hyvien palveluiden yhteydessä. Djerba Palm Beach sijaitsee Sofitel-hotellin edessä noin viiden kilometrin päässä saaren pääkaupungista Houmt-Soukista. Hiekkarannalla on kauniin kultaista hiekkaa ja siellä on turvallista uida ja sukeltaa. Melia Djerba Menzelin kaunis palmujen reunustama hiekkaranta sijaitsee Jerba Island Hotellin yhteydessä.

melia menzel hiekkaranta djerba tunisia
Melia Djerba Menzel -hiekkaranta

Djerban saarella etenkin pääkaupungissa Houmt Soukissa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä on basaareita vieri vieressä ja tinkiminen kuuluu tietysti asiaan. Houmt Soukissa on myös paljon trendikkäitä muotiputiikkeja ja antiikkiliikkeitä. Djerban hintataso on paljon matalampi kuin muilla Välimeren saarilla. Erityisesti paikallisten suosimissa paikoissa palvelut, esimerkiksi hiusten leikkuu, ovat erittäin edullisia. Myös optiikka on hyvätasoista ja Suomen hintatasoa edullisempaa. Djerban saarelta hyviä tuliaisia kotiin ovat tekstiilit, mausteet, taatelit, pesusienet, vaatteet, rummut ja keramiikka.

houmt souk markkinat tunisia
Markkinat - Djerba - Houmt Souk

Rantalomailun ja shoppailun lomassa kannattaa käydä katsomassa myös Djerban merkittävimpiä historiallisia kohteita kuten El Ghriban synagogaa ja Borj el-Kebirin linnoitusta. Djerban saarella asuu juutalainen yhteisö, joka on asunut saarella jo antiikin ajoista lähtien yli 2500 vuotta. Djerban vanhin synagoga on El Ghriba, joka on yksi maailman kuuluisimmista synagogista. Se on ollut synagogana jo 2000 vuotta. Tarun mukaan El Ghriba -synagoga sijaitsee paikalla, jossa kivi putosi taivaalta ja paikalla todistettiin silloin monia ihmeitä. Synagoga on toiminut 1400 vuoden ajan pyhänä paikkana Pohjois-Afrikan juutalaisille ja sinne tehdään edelleen paljon pyhiinvaelluksia. Nykyinen paikalla oleva rakennus on vain 75 vuotta vanha, eikä siinä ole osia alkuperäisestä synagogasta. El Ghriban synagogassa on myös yksi maailman vanhimmista tooreista.

El Ghriba -synagoga - Djerba - Tunisia
El Ghriba -synagoga - Djerba - Tunisia

Borj el-Kebirin (kutsutaan myös nimellä Borj Ghazi Mustapha) linnoituksella on ollut historiansa aikana monia omistajia. Se oli roomalaisten ensimmäisiä tukikohtia, mutta vasta Sisilian kuningas rakensi vuonna 1289 ensimmäisen varsinaisen linnoituksen. Vuonna 1560 ottomaanit ajoivat espanjalaiset pois maasta. Linnoituksen tornissa pidettiin näytillä melkein 200 vuotta tuhansia espanjalaisten sotilaiden pääkalloja. Ottomaanit rakensivat myöhemmin suuren osan linnoitusta uudelleen ja tästä syystä Sisilian aikaisesta linnoituksesta on vain vähän jäljellä.

Borj el-Kebir -linnoitus - Djerba - Tunisia
Borj el-Kebir -linnoitus - Djerba - Tunisia

Djerban sää on mukavan lämmin ympäri vuoden. Kesällä saattaa lämpötila nousta saarella ajoittain jopa yli 30 asteeseen ja talvellakin lämpötila nousee noin 20 asteeseen. Talvella saattaa välillä myös sataa, mutta yleisesti Tunisiassa sataa harvoin. Merivesi on uintikelpoista ympäri vuoden. Paras aika matkustaa Djerballe on toukokuusta lokakuuhun.

Djerba sää tällä hetkellä
ja Tunisia lähipäivien sääennuste


Djerba sää - Tunisia keskimääräiset lämpötilat
Djerba sää
Tunisia keskimääräiset lämpötilat
Tunisialainen keittiö kuuluu Pohjois-Afrikan keittiöön, joka on saanut vuosituhansien aikana vaikutteita sekä Lähi-idän että muiden Välimeren alueen keittiöiltä. Tunisia on ollut historiansa aikana Ranskan vallan alla ja siten ranskalaisen keittiön vaikutus näkyy ehkä parhaiten tunisialaisessa ruoassa. Lisäksi monet tunisialaiset ruoat (esimerkiksi maan kansallisruoka kuskus) pohjautuvat alueen alkuperäisväestön berberien ruokaperinteeseen.

Pohjoisafrikkalaista kuskusta vihannesten ja kikherneiden kanssa tunisialainen keittiö ruoka
Pohjoisafrikkalaista kuskusta
vihannesten ja kikherneiden kanssa

Tunisialainen ruoka on useimmiten erittäin voimakkaasti maustettua. Mausteina käytetään eniten punapippuria ja valkosipulia, mutta myös muun muassa roomankuminaa, kanelia, muskottia, sahramia, anista sekä tuoreina yrtteinä minttua, korianteria ja persiljaa. Tunisialaisessa keittiössä syödään yleensä alkuruokina keittoja tai piiraita. Tärkeitä perinteisiä ruoka-aineita ovat lampaanliha, palkokasvit, viljatuotteet, sitrushedelmät, monenlaiset vihannekset ja hedelmät sekä rannikolla kala ja muut merenelävät. Hedelmistä erikoisuutena käytetään myös kaktusta. Ruuanlaitossa ovat tärkeässä roolissa myös oliivit, taatelit, mantelit ja viinirypäleet. Tunisiassa leipä on usein italialaistyyppistä valkoista vehnäleipää. Tunisialaisten keittojen yleisnimitys on chorba ja piirakoiden brik. Tunisiassa kannattaa maistaa myös chakchoukaa, joka on perinteinen tunisialainen pyttipannu. Tunisialainen jälkiruoka on yleensä pieni makea leivos tai hedelmä. Tunisiasta lähtöisin oleva leivonnainen on makroud. Ruokajuomana Tunisiassa käytetään vettä, hedelmämehuja ja virvoitusjuomia kuten omenalimonadia. Minttutee on yleinen juoma kaikissa Pohjois-Afrikan maissa. Tunisialaisissa ravintoloissa on loistava hinta-laatusuhde.

Seesaminsiemenillä koristeltu tunisialainen makroud-leivonnainen keittiö ruoka
Seesaminsiemenillä koristeltu
tunisialainen makroud-leivonnainen

Djerban saari sopii matkakohteeksi etenkin kaikille rauhaa kaipaaville kuten eläkeläisille ja lapsiperheille. Kaikkialla saarella on rauhallinen tunnelma. Tunisiassa ja Djerban saarella on myös ikivanhat kylpyläperinteet. Tunisialaisissa kylpylöissä käytetään hoitomuotona thalassoterapiaa, jota jo aikoinaan foinikialaiset arvostivat. Hoidossa käytetään tietyn asteista merivettä, levää ja merenpohjan savea. Terveyskylpyjen ohella tarjolla on myös muun muassa tennistä, ratsastusta, syvämerensukellusta, keilailua, kasinoa ja kulttuurifestivaaleja. Djerban saarelta tehdään myös retkiä esimerkiksi palmumetsiköihin ja Saharan autiomaahan. Zarzisin kalastajien mukana voi lähteä vaikkapa merelle luonnonsieniä etsimään. Lento Helsingistä Djerban saarelle kestää noin neljä tuntia. Tunisiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa (kesäaikana kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa).

Suomi
Djerba Tunisia

DJERBA HOTELLIT JA TUNISIA MAJOITUS

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Urheilutapahtumia

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Djerba kuvia ja Tunisia matkakokemuksia:

Djerba kuvia ja Tunisia matkakertomuksia - Trekearth
Kuvia Tunisiasta - Igougo
Djerba kuvia - Google
Tunisia kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

DJERBA HOTELLIT TUNISIA LENNOT DJERBA MATKAT

DJERBA MATKAOPAS

Djerba. Matkaopas Tunisian Djerbaan!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Djerba tietoa ja Tunisia kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.