SCHLADMING - ALPITSCHLADMING ITÄVALTA ALPIT MATKAOPASSCHLADMING - MATKAOPPAATMatkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman. |
MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITAAAlbufeira / Algarve / Portugali Alicante / Costa Blanca / Espanja BBad Gastein / Alpit / Itävalta CChinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja DDesertassaaret / Madeira / Portugali Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat EEl Hierro / Kanariansaaret / Espanja FFormentera / Mallorca / Espanja Fuengirola / Costa del Sol / Espanja Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja GGran Canaria / Kanariansaaret / Espanja HHavanna / Karibian saaret / Kuuba IKKap Verde / Kap Verden tasavalta LLa Gomera / Kanariansaaret / Espanja La Palma / Kanariansaaret / Espanja Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja MMalaga / Costa del Sol / Espanja Monte Gordo / Algarve / Portugali NNabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti OPPorto Santo / Madeira / Portugali RSSaalbach-Hinterglemm / Itävalta Santa Maria / Azorit / Portugali São Jorge / Azorit / Portugali São Miguel / Azorit / Portugali Selvegenssaaret / Madeira / Portugali Seychellit / Seychellien tasavalta TTeneriffa / Kanariansaaret / Espanja Torremolinos / Costa del Sol / Espanja Torrevieja / Costa Blanca / Espanja VVaradero / Karibian saaret / Kuuba ZMATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE |
SCHLADMING
Schladming on pieni kaivoskaupunki ja tunnettu hiihtokeskus Styrian alueella Itävallassa noin 90 kilometriä Salzburgista kaakkoon. Schladming sijaitsee keskellä Dachsteinin vuorialuetta 749 metrin korkeudessa. Schladmingin asukasluku on noin 4600, pinta-ala on noin 10 km² ja asukastiheys on 443 asukasta/km². Schladmingin lähin lentokenttä on 90 kilometrin päässä Salzburgissa. Schladmingista on kahden tunnin ajomatka Graziin ja kolmen tunnin ajomatka Wieniin (292 km). Schladmingista ajaa autolla kolmessa tunnissa myös Italiaan, Sloveniaan ja Unkariin. Schladming on valittu isäntämaaksi vuoden 2013 alppilajien maailmanmestaruuskilpailuille. Schladming on usein myös isännöinyt maailmancupin pujottelukilpailua, jossa yleisöä voi olla paikalla jopa yli 50000. Suomalainen alppihiihtäjä Kalle Palander on voittanut Schladmingissa maailmancupin pujottelukilpailun vuosina 2003 ja 2006.
Dachsteinin vuorialueen korkein vuorenhuippu on Hoher Dachstein 2995 metrin korkeudessa. Se on yksi Pohjoisten Kalkki-Alppien korkeimmista vuorista. Hoher Dachstein sijaitsee Ylä-Itävallan ja Steiermarkin rajalla ja on kummankin osavaltion korkein kohta. Dachsteinin vuorialue on listattu yhdessä 4500 vuotta vanhan Hallstattin kylän kanssa UNESCOn maailmanperintölistalle. Schladmingin ympärillä olevia vuoria ovat Planai (1894 metriä), Hochwurzen (1850 metriä), Hauser Kaibling (2015 metriä) ja Reiteralm (1960 metriä). Schladmingin päävuoret ovat Planai ja Hochwurzen. Dachsteinin vuorialueelta löytyy myös 2700 metriä pitkä Dachstein-jäätikkö, joka on kaukaisin itäisistä jäätiköistä Euroopassa.
Schladming kuuluu Itävaltaan. Itävallan suurimmat kaupungit ovat pääkaupunki Wien (noin 1 650 000 asukasta), Graz (noin 250 100 asukasta), Linz (noin 190 000 asukasta), Salzburg (noin 150 000 asukasta), Innsbruck (noin 120 000 asukasta) ja Klagenfurt (noin 93 000 asukasta). Itävallassa on syntynyt monia musiikin ja urheilun kuuluisuuksia kuten klassisen musiikin keskeiset säveltäjät Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Schubert, Gustav Mahler, Anton Bruckner, Johann Strauss vanhempi ja Johann Strauss nuorempi. Myös urheilussa Itävalta on alppilajien suurvalta. Tunnettuja itävaltalaisia alppilajien edustajia ovat muun muassa Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Pröll, Stephan Eberharter, Anita Wachter ja Benjamin Raich. Myös mäkihyppy on Itävallassa suosittua ja itävaltalaisia mäkihyppääjiä ovat muun muassa Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Wolfgang Loitzl, Martin Koch ja Markus Eggenhofer. Itävallassa on syntynyt myös muun muassa diktaattori Adolf Hitler, näyttelijä Arnold Schwarzenegger ja laulaja Falco. Itävallan viralliset kielet ovat saksa ja alueellisesti slovenia, kroatia ja unkari. Itävallan kaupungeissa pärjää yleensä englannilla, mutta maaseudulla useimmat ihmiset eivät ymmärrä kuin saksaa. Itävallassa on katolilaisia 78 % ja protestantteja 5 %. Itävallan rahayksikkö on euro.
Schladmingin historia ulottuu yli 600 vuoden päähän, jolloin kaupunki tunnettiin kaivosteollisuudesta ja laajoista hopea-, lyijy- ja kuparimalmiesiintymistä. Kaivostyöläisten ja talonpoikien kapinat vuonna 1525 polttivat kylän maan tasalle ja johtivat kaivosteollisuuden heikkenemiseen. Schladmingiin perustettiin talviurheilukerho vuonna 1908 ja kaupungissa alettiin järjestää hiihtokilpailuja vuonna 1920. Vuonna 1975 Prinssi August rakensi metsästyslinnan Schladmingiin ja julisti alueen olevan "ulkoilijoiden taivas". Tähän päivään mennessä kylässä on pidetty lukemattomia maailmancup-tapahtumia, hiihdon maailmanmestaruuskilpailuja ja eri talvilajien olympialaisia.
Schladmingin hiihtokeskuksessa on yhteensä 74 rinnettä. Hissejä keskuksesta löytyy 81 ja korkein hissi nousee aina 2700 metrin korkeuteen. Rinnekilometrejä on yhteensä 167 ja pisin lasku on jopa 7,7 kilometriä pitkä. Planai-vuori sopii keskitason laskettelijoille ja Hochwurzen-vuori kokeneemmille lautailijoille ja laskettelijoille. Planai-vuoren rinteissä on kuusi istumapaikkaista gondolaa ja vuorenrinteen keskivaiheilla sijaitsee väliasema. Planaissa on useita "punaisia" rinteitä, yksi "musta" kilpailurinne ja monia "sinisiä" rinteitä aloittelijoille. Hochwurzen-vuoren rinteissä taas on kolme punaista rinnettä, neljä tuolihissiä ja kelkkarinne. Hochwurzen on hyvä vuori lumilautailuun, sillä siellä on paljon rinteeseen tehtyjä hyppyreitä ja "reilejä" (metallisia ja muovisia kaiteita ja laatikoita joita pitkin liu'utaan rullalautailun tapaan). Hochwurzenissa on 15 gondolaa, jotka vievät laskettelijoita viiden ryhmissä vuoren huipulle. Sekä Hochwurzen-vuorella että Planai-vuorella on monia hyviä off-piste laskuja.
Schladmingin hiihtokeskuksessa on murtomaahiihtolatua yhteensä 60 kilometriä. Hyvää murtomaahiihtoa voi harrastaa pitkällä ylätasangolla, joka sijaitsee lähellä Ramsauta. Ramsaun huipulta köysiradan vaunusta voi katsella Enns-jokilaaksoa ja koko Tauernin alueen vuorijonoa. Ehkä viehättävin alueen pääkylistä on Haus im Ennstal, joka on lyhyen ajomatkan päässä Schladmingista. Haus im Ennstalin kylä liittyy Hauser Kaiblingin hiihtoalueeseen.
Schladmingissa on keskiaikainen kaupunginportti ja kivisiä rakennuksia, jotka tuovat kaupunkiin oman historiallisen tunnelmansa. Kylän kävelyalueella on puisia alppimajoja maalattuine ikkunaluukkuineen, hienoja putiikkeja, kodikkaita pieniä kahviloita ja ravintoloita. Keskustan pääkadulla on monia hotelleja.
Itävalta sijaitsee keskellä Eurooppaa ja on siten sekä Atlantin että Manner-Euroopan ilmastojen vaikutusalueella. Schladmingin ilmasto on vaihtelevan leuto mannerilmasto, joka tarkoittaa neljää selvästi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä. Vuoristossa on sateinen alppi-ilmasto ja talvet ovat yleensä pitkiä.
Itävaltalainen keittiö on saanut vaikutteita varsinkin Saksasta ja Tšekistä. Perinteiseen annokseen kuuluu sianliha makkaran tai pihvin muodossa, joka tarjotaan nuudelien ja joskus hapankaalinkin kanssa. Itävallan ehkä tunnetuin pääruoka on vasikanlihasta valmistettu wieninleike (Wiener Schnitzel). Perinteisiin itävaltalaisiin jälkiruokiin kuuluvat sachertorttu (Sachertorte), joka on kotoisin wieniläisestä Sacher-hotellin kahvilasta sekä omenakakku (Apfelstrudel), jota tarjotaan usein kerman kanssa.
Schladming on luotettavan lumitilanteensa ja upeitten rinteittensä vuoksi hyvä talvimatkakohde etenkin kaikille laskettelusta ja muista talviurheilulajeista pitäville. Kesällä taas ympäröivillä Dachstein-vuorilla voi kiipeillä ja vaeltaa sekä alueen maaseutu ja metsät ovat ihanteellisia pyöräilyyn. Mikroautoilla voi laskea alas vuoren rinnettä yhteensä seitsemän kilometriä. Schladmingin urheilukeskuksessa on myös suuri ulkona oleva uima-allasalue. Perinteinen tuliainen Itävallasta ovat Mozartin suklaakuulat ja valkoviini. Helsingistä lentää Salzburgiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Matka junalla Salzburgin lentokentältä Schladmingiin kestää noin puolitoista tuntia. Itävallassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
SCHLADMING HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN |
MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITAArabiemiraatitBulgariaEgyptiEnglantiEspanjaChinijon saaristomeri / Kanariansaaret Fuerteventura / Kanariansaaret IslantiIsraelItaliaItävaltaKap VerdeKreikkaKuubaKyprosMaltaNorjaPortugaliRanskaRuotsiSeychellitSuomiTanskaThaimaaTsekkiTunisiaTurkkiVenäjäViroYhdysvallatMATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE |
Lisää Schladming kuvia ja Schladming matkakokemuksia:
Schladming kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain. SCHLADMING HOTELLIT SCHLADMING LENNOT SCHLADMING MATKAT SCHLADMING MATKAOPAS Schladming. Matkaopas Itävallan Alppeihin ja Schladmingiin! MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Schladming tietoa ja Schladming kuvia. Matkaoppaat - Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy. Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle! |
All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited. |