SEYCHELLIT - SEYCHELLIEN TASAVALTA

SEYCHELLIT SEYCHELLIEN TASAVALTA MATKAOPAS

SEYCHELLIT - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

SEYCHELLIT

kuva Seychellien tasavalta Anse Source d'Argent hiekkaranta La Digue Seychellit
Anse Source d'Argent - hiekkaranta
La Digue - Seychellit

Seychellien tasavalta eli Seychellit on afrikkalainen saarivaltio Intian valtameressä lähellä päiväntasaajaa. Seychellit sijaitsevat noin 1600 kilometriä Afrikan mantereelta itään Madagaskar-saaren ja Mauritius-saarten pohjoispuolella. Seychellit on väkiluvultaan Afrikan pienin valtio. Siellä asuu noin 90 000 ihmistä. Seychellit koostuu noin 115 saaresta, joista 33 saarta on asuttuja. Seychellien pääsaaret ja tunnetuimmat turistisaaret ovat Mahé (asukkaita noin 50 000), Praslin (asukkaita noin 6500) ja La Digue (asukkaita noin 2000). Saariryhmän suurin saari on 25 kilometriä pitkä Mahé, jossa sijaitsee Seychellien pääkaupunki ja taloudellinen keskus Victoria. Valtaosa Mahén 50 000 asukkaasta on keskittynyt saaren itäisille ja pohjoisille osille. Intian valtameren Seychellit on paratiisimainen rantalomakohde, jossa voi nauttia upeista hiekkarannoista ja komeista kalliomaisemista. Trooppinen saariryhmä on etenkin elämysmatkailijoiden ja häämatkailijoiden suosiossa. Saarilla on viettänyt unohtumattoman häämatkan muun muassa Britannian nuori kuninkaallinen aviopari William ja Kate. Seychelleillä on yhteensä 14 lentokenttää, kahdeksan satamaa ja noin 400 kilometriä päällystettyä tietä. Saarelta toiselle voi liikkua laivoilla, katamaraaneilla, kantosiipialuksilla ja lentämällä helikopterilla. Saarten kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Mahén saarella.

kartta Seychellit Afrikan rannikolla Seychellien saarten alapuolella oleva iso saari on Madagaskar ja Madagaskarin oikealla puolella on Mauritiuksen saaria
Seychellit Afrikan rannikolla
Seychellien saarten alapuolella oleva iso saari
on Madagaskar ja Madagaskarin oikealla
puolella on Mauritiuksen saaria

Seychellien saaret jaetaan pohjoisempana sijaitseviin Inner Islands -saariin, joista suurin osa on graniittisaaria ja etelämpänä sijaitseviin Outer Islands -saariin, joista kaikki ovat korallisaaria. Graniittisaaret ovat pääosin asuttuja, kun taas korallisaaret kuten Amirantit ovat melkein kaikki asumiskelvottomia koralliriuttoja. Seychellien pääsaaret kuuluvat pohjoisempaan Inner Islands -saariryhmään. La Digue-saari sijaitsee Praslin-saaren itäpuolella ja molemmat saaret sijaitsevat noin 44 kilometriä Mahé-saaresta koilliseen. Seychellien suurimman saaren Mahén kiertää autolla ympäri noin 2,5 tunnissa. Saarella on yli 75 hienoa hiekkarantaa, joista tunnetuin on pohjoisessa sijaitseva Beau Vallon Bay. Saaren eteläosa taas on täynnä pieniä ja autioita poukamia. Seychellien korkein kohta on Mahélla sijaitseva Morne Seychellois, joka kohoaa 905 metrin korkeuteen. Seychellien saaret ovat suurelta osin luonnontilaisia ja luonnonsuojeltuja. Seychelleillä on jopa 95 erilaista kotoperäistä eläin- ja kasvilajia, joista kaksitoista on kotoperäisiä lintulajeja, viisi kotoperäisiä matelijalajeja ja 78 kotoperäisiä kasvilajeja. Lisäksi saaristoa ympäröivässä meressä uiskentelee yli tuhat eri kalalajia ja saaristoa ympäröivillä riutoilla esiintyy yli sata hermatyyppistä korallilajia.

kartta Seychellien saaret Intian valtameressä Seychellit
Seychellien saaret Intian valtameressä

Seychelleillä sijaitsee kaksi Unescon maailmanperintökohdetta Aldabran atolli ja Valleé de Mai -luonnonsuojelualue. Aldabran atolli on 34 kilometriä pitkä ja melkein viisitoista kilometriä leveä. Se koostuu neljästä korallisaaren muodostamasta kapeasta laguunista. Saariryhmää ympäröi suuri koralliriutta, joten atolli on hyvin eristyksissä ja siksi säilynyt koskemattomana. Sen eläimistö on ainutlaatuinen. Aldabran atollilla asustaa noin 150 000 maailman suurimpiin kilpikonniin kuuluvaa Aldabranjättiläiskilpikonnaa (Geochelone gigantea). Siellä elää myös Intian valtameren viimeinen lentokyvytön lintu sepelmetsähuitti, joita on jäljellä noin viisi tuhatta yksilöä. Toinen Unescon maailmanperintökohde Valleé de Mai -luonnonpuisto sijaitsee Praslin-saaren keskellä. Luonnonpuistossa voi tarkastella esimerkiksi Seychellien saarten alkuperäistä palmumetsää. Palmumetsässä on kuusi eri palmulajia, joista seychellienpalmun eli coco-de-merin siemenet ovat kasvikunnan suurimmat. Palmun lehdet ovat kuusi metriä leveitä ja 14 metriä pitkiä. Myös puiston eläimistöön kuuluu monia hyvin harvinaisia ja alkujaan Seychelleiltä peräisin olevia lajeja.

kuva Aldabranjättiläiskilpikonna Aldabran atolli Seychellit loma
Aldabranjättiläiskilpikonna
Aldabran atolli - Seychellit

Seychellien tunnetuimpia saaria kolmen pääsaaren lisäksi ovat Sainte Anne (Ste Anne), Denis Island, North Island ja Silhoutte Island. Sainte Anne sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Mahésta. Se on Sainte Anne Marine National Park -vesiluonnonpuiston suurin saari. Saarella kasvaa paljon palmuja ja kanelia. Saarta ympäröi hieno merellinen luonnonpuisto delfiineineen ja kilpikonnineen. Denis Island on toinen kahdesta Inner Islands -saarten korallisaaresta. Se on koko Seychellien saariston pohjoisin saari. Denis Island -saari sijaitsee noin sata kilometriä pohjoiseen Mahésta. North Island -saari sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Mahésta ja se näkyy Beau Vallon Bay -rannalta. Silhoutte Island -saari, on Inner Islands -saarten kolmanneksi suurin saari. Se sijaitsee 30 kilometriä Mahén länsirannikolta lähellä North Island -saarta. Saaren luonto on suojeltua ja hyvin omalaatuista.

loma kuva Beau Vallon Bay hiekkaranta Mahé Seychellit
Beau Vallon Bay -hiekkaranta
Mahé - Seychellit

Seychellit on tasavalta. Maan pääelinkeinot ovat turismi, kalastus, kalan ja vaniljan jalostus sekä vihannesten viljely. Seychellien tärkeimmät vientituotteet ovat kala, vanilja, kaneli ja kopra (kookospähkinän kuivattu siemenvalkuainen). Monikulttuuristen saarten viralliset kielet ovat kreoli, englanti ja ranska. Monet asukkaat puhuvat sujuvasti myös italiaa ja saksaa. Seychellien virallinen valuutta on Seychellien rupia. Väestöstä noin 90 prosenttia on katolilaisia. Lisäksi saarilla on myös jonkin verran anglikaaneja, adventisteja, hindulaisia ja muslimeja. Seychelliläiset ovat melko varakkaita ja he osaavat arvostaa ympäröivää luontoaan. Massaturismia ei maahan haluta ja valtio panostaa merkittävästi luonnonsuojeluun ja kestävään kehitykseen.

kuva Seychellien tasavalta Seychellit lippu
Seychellien tasavallan lippu

Seychellien historiassa ovat jo vuosisatojen ajan sekä eurooppalaiset että afrikkalaiset vaikutteet sekoittuneet toisiinsa. Seychellien väestö on eurooppalaisten valloittajien sekä intialaisten ja afrikkalaisten orjien jälkeläisiä. Seychellit mainitaan ensimmäisen kerran portugalilaisten kartoissa 1500-luvun alussa, mutta arabialaisten kauppiaiden uskotaan käyneen saarilla jo paljon aikaisemmin. Ranska ja Englanti kävivät Seychelleistä 1700-luvun loppupuolella kiivasta taistelua. Saaria asuttaneet merirosvot osallistuivat myös taistoon. Englanti selvisi valtioiden välisestä taistosta voittajana ja otti saaret haltuunsa osaksi Mauritiusta. Vuonna 1903 saarille myönnettiin riippumattoman siirtomaan arvo. Seychellit julistautuivat itsenäiseksi valtioksi vuonna 1976. Seuraavana vuonna presidentti syrjäytettiin ja maassa vallitsi sosialistinen yksipuoluejärjestelmä. Nykyinen monipuoluejärjestelmä tuli voimaan vuonna 1993.

vanha kuva Seychellien tasavalta rakennuksia 1900-luvun alkupuolelta Victoria Seychellit
Rakennuksia 1900-luvun alkupuolelta
Victoria - Seychellit

Seychellien saarilla on paljon valkohiekkaisia korallirantoja, joilla voi auringonoton lomassa muun muassa snorklata, laitesukeltaa, surffata, syvänmerenkalastaa ja risteillä purjeveneillä tai katamaraaneilla. Sukeltajille on tarjolla kaikkialla vaikuttavan värikkäitä kaloja ja koralliriuttoja. Mahé-saaren lähellä voi tutkia myös Ennerdale-tankkerin hylkyä ja kauimmaisten saarien luona useita uponneita aarrelaivoja. Kokeneiden sukeltajien kannattaa myös lähteä uloimmille saarille kuten Aldabralle ja Amirantesille. Siellä voi nähdä muun muassa paholaisrauskuja ja haita. Mahélla mukavaa vaihtelua vesiharrastuksille tuo vaikkapa virkistävä sademetsäpatikointi, ratsastus, vuorikiipeily tai golfaus 18-reikäisellä viheriöllä.

kuva Seychellien tasavalta Anse Source d'Argent hiekkaranta La Digue Seychellit
Anse Source d'Argent - hiekkaranta
La Digue - Seychellit

Seychelleillä on miellyttävä trooppinen ilmasto, joka on aina lämmin ja usein myös kostea. Lämpötila laskee harvoin alle 24 asteen tai nousee yli 32 asteen. Rannoilla puhaltaa melkein päivittäin vilvoittava merituuli. Seychelleillä on monsuunisateita joulukuusta maaliskuuhun ja toukokuusta lokakuuhun on kuivakausi, jolloin pasaatituulet puhaltavat. Seychellit on turvassa trooppisten syklonien kulkureiteiltä. Meriveden lämpötila on kautta vuoden keskimäärin 28 astetta.

Seychellit sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Seychellien tasavalta Seychellit sää - keskimääräiset lämpötilat
Seychellit sää
keskimääräiset lämpötilat

Seychellien keittiö on sekoitus intialaista ja ranskalaisperäistä kreolilaista keittiötä. Siihen ovat vaikuttaneet paljon myös kiinalaisten, afrikkalaisten ja englantilaisten keittiöiden tavat. Saarivaltiolle tärkeimpiä ruokia ovat meren antimet etenkin mustekala, hummeri, äyriäiset ja ravut. Liharuuista myös kanaa käytetään paljon. Paikallisen keittiön perustana ovat kalan ja kanan lisäksi hedelmät, tuoreet vihannekset ja kookosmaito. Ruokia maustetaan runsaasti luonnosta poimituilla herkullisilla yrteillä sekä inkiväärillä, basilikalla ja valkosipulilla. Ruuanlaitossa käytettyjä hedelmiä ovat leipäpuun hedelmä, papaija, mango, omena ja sitruuna. Leipäpuun hedelmä näyttää perunalta, mutta maistuu makealta. Kypsän leipäpuun hedelmän voi syödä sellaisenaan, mutta yleensä se suomalaisen perunan tavoin joko keitetään, grillataan tai paistetaan. Paikallisen pääruoan erikoisuus on hedelmälepakkocurry sekä suosittu jälkiruoka on banaanista, kookosmaidosta, muskotista ja vaniljasta valmistettu La dob banane -herkku.

kuva Seychellien tasavalta kulhollinen kookosmaitoa Seychellit ruoka keittio
Kulhollinen kookosmaitoa

Seychellit on hyvä matkakohde etenkin kaikille paratiisimaisesta luonnosta ja hiljaisuudesta pitäville. Suurimmalla Mahén saarella on useita patikointireittejä ja kiemurtelevia viidakkopolkuja, joilla kävellessä voi ihailla Seychellien upeaa luontoa ja eläimistöä. Seychellien hiljaisuus tarjoaa hyvät mahdollisuudet yksityisyyteen ja rentoutumiseen. Saarilla ei ole häiritsevää ravintola- ja yöelämää eikä vilkkaita ostoskeskuksia. Hotellit ovat pieniä ja monella saarella liikutaan bussin ja auton sijaan polkupyörällä ja härkävankkureilla. Seychellien parhaat ostosmahdollisuudet ovat Mahén saarella Victoriassa. Pääkaupungissa voi tehdä ostoksia vaikkapa Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market -torilla, josta saa paikallisia tuotteita kuten hedelmiä, vihanneksia, mausteita ja teetä. Suosittuja tuliaisia saarilta ovat muun muassa vaniljatangot, simpukoista valmistetut korut, rantavaatteet, helmet ja timantit. Suomesta lentää Seychelleille noin kymmenessä tunnissa. Seychelleillä kello on talviaikaan kaksi tuntia enemmän ja kesäaikaan tunnin enemmän kuin Suomessa.

Suomi
Seychellit

SEYCHELLIT HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Seychellit kuvia ja Seychellit matkakokemuksia:

Seychellit kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Seychellien tasavallasta Seychelleiltä - Unsplash
Seychellit kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

SEYCHELLIT HOTELLIT SEYCHELLIT LENNOT SEYCHELLIT MATKAT

SEYCHELLIT MATKAOPAS

Seychellit. Matkaopas Seychellien tasavaltaan Seychelleille!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Seychellit tietoa ja Seychellit kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.