PIETARI - VENÄJÄ

PIETARI VENÄJÄ MATKAOPAS

PIETARI - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

PIETARI

kuva Pietari Venäjä loma matka
Pietari - Venäjä

Pietari (tunnettu myös nimillä Sankt Peterburg-Pietari, Petrograd ja Leningrad) on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki. Se on myös Venäjän tärkein satamakaupunki Itämerellä. Pietari sijaitsee Suomenlahden pohjukassa Laatokasta Suomenlahteen laskevan Neva-joen suistossa, osin Karjalankannaksen kaakkoisosassa ja suiston saarissa. Pietarin pinta-ala on noin 600 km² ja asukastiheys on noin 7700 asukasta neliökilometrillä. Pietarin asukasluku on noin viisi miljoonaa ja se on maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki. Pietari on Moskovan ohella Venäjän suurimpia kulttuurin, koulutuksen ja tieteen keskuksia. Pietari oli yli 200 vuotta Venäjän keisarikunnan pääkaupunki ja siksi kaupungin keskustassa sijaitsee useita loisteliaita palatseja, katedraaleja, linnoituksia, monumentteja ja museoita. Pietarin kaupungin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Venäjän muita suuria kaupunkeja Pietarin ohella ovat maan pääkaupunki Moskova (noin 10,5 miljoonaa asukasta), Siperiassa sijaitseva Novosibirsk (noin 1,5 miljoonaa asukasta) ja noin 400 kilometriä Moskovan itäpuolella Volga-joen varrella sijaitseva Nižni Novgorod (noin 1,4 miljoonaa asukasta). Pietarin ja Moskovan etäisyys on noin 635 kilometriä ja Pietarin ja Viipurin etäisyys on noin 120 kilometriä. Pietarista on merta pitkin matkaa Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin noin 300 kilometriä. Helsingistä voi matkustaa Pietariin junalla, bussilla, laivalla ja lentokoneella. Suomalainen turisti tarvitsee Pietariin matkustaessaan viisumin. Ilman viisumia pääsee Pietariin vain alle 72 tunnin risteilymatkoille.

kartta Pietari Venäjä sijainti
Pietari - Venäjä - sijainti

Venäjän luonto ja maasto ovat maan koon vuoksi hyvin vaihtelevia ja tietyt ilmasto-, kasvillisuus- ja maaperätyypit levittäytyvät maassa laajoille alueille. Maan länsiosissa Itä-Euroopan tasanko on pohjoisesta etelään ensin tundraa, sitten havumetsää (taigaa), sen jälkeen seka- ja lehtimetsää ja lopuksi nurmimaata ja aroa, joka muuttuu Kaspianmerelle tultaessa jo melkein aavikoksi. Siperiassakin luonto muuttuu samalla tavalla pohjoisesta etelään, mutta taiga on siellä hallitsevampi kasvillisuusvyöhyke kuin maan länsiosissa. Pietarin kaupungin poikki virtaa 74 kilometriä pitkä Neva-joki. Pietarin kaupunki ja sitä ympäröivät alueet ovat maastoltaan hyvin tasaisia. Pietarin keskustan aluetta rajaa kolme sisäkkäistä Nevan sivujokien kanavakaarta. Kanavat ovat Neva-joelta lukien 4,5 kilometriä pitkä ja leveimmillään 40 metriä leveä Moika, viisi kilometriä pitkä ja 32 metriä leveä Gribojedovin ja seitsemän kilometriä pitkä ja leveimmillään 70 metriä leveä Fontanka. Pietarin suurkaupungin alueella on yhteensä 42 saarta, joita yhdistää yli 340 siltaa. Neva-joen ylittää yhteensä kymmenen siltaa, joista kahdeksan on avattavia.

kuva Pohjoista havumetsää eli taigaa Venäjällä
Pohjoista havumetsää eli taigaa Venäjällä

Venäjän liittovaltio (federaatio) on pinta-alaltaan suurin valtio maailmassa. Venäjän pinta-ala on huikeat 17 miljoonaa km². Se käsittää suurimman osan Pohjois-Aasiaa ja 40 prosenttia Euroopasta. Venäjän rajanaapureita ovat Norja, Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Valko-Venäjä, Ukraina, Georgia, Azerbaidžan, Kazakstan, Kiina, Mongolia ja Pohjois-Korea. Lisäksi Venäjältä on Yhdysvaltojen Alaskaan ja Japaniin vain vähän merimatkaa. Venäjän alue jakaantuu yhdeksälle aikavyöhykkeelle. Venäjällä on maailman suurimmat metsävarat sekä mineraali- ja energiavarat. Maan järvissä on noin neljäsosa maailman sulasta makeasta vedestä. Venäjän pääelinkeinot ovat palvelut, teollisuus ja maatalous. Venäjän virallinen kieli on venäjä, mutta maassa puhutaan yhteensä noin sataa eri kieltä. Venäjän kirjaimisto perustuu kyrilliseen kirjaimistoon ja siinä on yhteensä 33 kirjainta. Venäjän uskonnot ovat kristinusko, islam, buddhalaisuus ja juutalaisuus. Venäjän selvästi suurin uskonto on kristinuskon ortodoksinen suunta. Venäjän virallinen valuutta on rupla. Yksi rupla on noin 0,024 euroa.

Venäjän lippu Pietarin lippu
Venäjän lippu Pietarin lippu

Venäjällä on pitkä valtiollinen historia. Maassa oli tsaarin hallitsema monarkia vuoteen 1917 asti. Vallankumouksessa Bolshevikit nousivat valtaan ja entinen Neuvostoliitto perustettiin. Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991 ja maa itsenäistyi Venäjäksi Boris Jeltsinin johdolla. Venäjää on hallinnut historian aikana yhteensä 14 itsevaltiasta keisaria. Pietari Suuri (eli Pietari I Suuri) oli Venäjän valtakunnan tsaari ja myöhemmin keisari vuosina 1682-1725. Hänen aikanaan Venäjästä tuli eurooppalainen suurvalta. Pietari Suuri perusti Pietarin kaupungin vuonna 1703. Sen tarkoituksena oli kilpailla loistokkuudessa muiden Euroopan mahtikaupunkien kanssa. Pietarin kaupunki sai nimensä Pietarin nimikkopyhimyksen apostoli Pietarin mukaan. Venäjän pääkaupunki vaihdettiin Moskovasta Pietariksi vuonna 1712. Tsaarinvallan kaaduttua Venäjällä vuonna 1918, Moskovasta tuli uudelleen maan pääkaupunki. Pietari on koko historiansa ajan ollut Venäjän ikkuna länteen eli yksi Venäjän tärkeimmistä liikenteen solmukohdista ja satamista.

kuva Venäjän hallitsija Pietari Suuri
Venäjän hallitsija Pietari Suuri (1682-1725)

Kaunista Pietarin kaupunkia on usein kutsuttu Pohjolan Venetsiaksi. Pietarissa on lukuisia kanavia ja siltoja, useita kauniita puistoja, paljon romanttista arkkitehtuuria ja loistokkaita uusklassisia palatseja. Pietarin pääkatu ja tunnetuin ostoskatu sekä yöelämän keskus on 4,5 kilometriä pitkä Nevski Prospekt eli Nevan valtakatu. Katu kulkee Amiraliteetista Moskovan aseman kautta Aleksanteri Nevskin lavralle eli luostarille asti. Kadun varrelta löytyvät kaikki tunnetut merkkiliikkeet ja esimerkiksi Euroopan vanhin 1700-luvulla rakennettu valtava ostoskeskus Gostiny Dvor. Nevsky Prospektin varrella sijaitsevat myös monet Pietarin keskeisistä rakennuksista ja nähtävyyksistä. Nevski Prospekt -kadun varrella on runsaasti upeita palatseja, kirkkoja ja teattereita kuten Pietarin pääkirkko Kazanin katedraali, Beloselski-Belozerskin palatsi, Stroganovin palatsi ja Venäjän kansalliskirjasto. Kazanin vuonna 1811 valmistunut uusklassinen katedraali on rakennettu latinalaisen ristin muotoon.

kuva Kazanin Jumalanäidin katedraali (Kazanin katedraali) Pietarissa Venäjä loma matka
Kazanin Jumalanäidin katedraali
(Kazanin katedraali) Pietarissa

Pietari on entinen hallitsijoiden kaupunki ja se on täynnä upeita palatseja. Pietarin komeimmat palatsit sijaitsevat Fontanka-kanavan rannoilla. Pietarin kuuluisimpia nähtävyyksiä on Venäjän tsaarien ja keisarien entinen asuinpaikka Talvipalatsi. Barokkityylinen Talvipalatsi rakennettiin Pietari Suuren tyttärelle vuosina 1754-1762. Rakennuksen yhteyteen liitettiin vuonna 1922 Eremitaašin museo, joka on nykyään yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista. Näyttelytilat ovat monessa eri rakennuksessa kuten Talvipalatsissa, pienessä, vanhassa ja uudessa Eremitaašissa sekä Eremitaašin teatterissa. Museon kolmen miljoonan teoksen kokoelma sisältää edustavasti muun muassa antiikin Kreikan ja Rooman taidetta sekä aasialaista ja eurooppalaista taidetta. Eremitaaši on erityisen tunnettu Rembrandt-kokoelmastaan, joka on maailman laajin taiteilijan museokokoelma. Eremitaašissa on myös muun muassa Michelangelon, Leonardo da Vincin, Pierre Rodinin, Jean Renoirin, Vincent van Goghin, Matissen ja Rubensin töitä. Talvipalatsin eteläpuolella on kaupungin pääaukio eli Palatsiaukio. Sen keskellä seisoo Aleksanterin pylväs, joka on muistomerkki Napoleonin kukistamisesta. Palatsiaukiolla on turisteille ohjelmaa aamusta iltaan kuten hevosia vaunuineen ja tsaarinaikaisiin asuihin pukeutuneita miehiä ja naisia.

kuva Talvipalatsi Pietari Venäjä loma matka
Talvipalatsi - Pietari - Venäjä

Pietarissa on kymmenen katedraalia ja 40 ortodoksista kirkkoa. Pietarin yksi kauneimmista kirkoista on Griboedoc-kanavan varrella sijaitseva Verikirkko (myös nimet kirkko veren päällä ja Kristuksen ylösnousemisen katedraali). Kirkko on saanut nimensä siitä, että se on rakennettu paikalle, jossa salamurhattiin kulkueen sekaan heitetyllä pommilla Venäjän tsaari Aleksanteri II. Kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1881 ja se valmistui vuonna 1907. Kirkko on kuuluisa sipulinmuotoisista kupoleistaan, joita peittävät kulta- ja emalikoristeet sekä kirkon ulko- että sisäpuolella olevista upeista monivärisistä mosaiikkipaloistaan. Kirkon vieressä sijaitsee muitakin hyviä nähtävyyksiä kuten Kesäpuutarha, jonka takana ovat Pietarin suurimmat käsityö- ja tuliaismarkkinat. Toinen suuri ja näyttävä kirkko Pietarissa on Iisakin kirkko. Se on maailman kolmanneksi suurin kupolikirkko (korkeus 101,5 metriä). Kirkkoa rakennettiin 1800-luvulla peräti 40-vuotta ja sen 112 monoliittipilaria on hakattu Suomesta louhitusta graniitista. Pääkupoliin on käytetty yhteensä sata kiloa kultaa. Iisakin kirkon kultaisesta kupolista avautuvat upeat näkymät alas Pietarin kaupunkiin. Kirkon vieressä kohoaa Pietari Suuren Vaskiratsastaja -patsas, joka on kaupungin symboli. Myytin mukaan Pietarin kaupunki on turvassa niin kauan kuin patsas seisoo paikoillaan.

kuva Verikirkko Pietari Venäjä loma matka
Verikirkko - Pietari - Venäjä

Pietarissa on useita kiehtovia linnoituksia ja luostareita. Tunnetuin linnoitus on Pietari-Paavalin linnoitus, joka sijaitsee Pietarin Jänissaarella Nevajoen rannalla. Pietari Suuri perusti linnoituksen vuonna 1703 Suurta Pohjan sotaa varten. Se oli myös samana vuonna perustetun Pietarin kaupungin ensimmäinen rakennus. Kuusikulmainen Pietari-Paavalin linnoitus rakennettiin alun perin puusta ja kivirakennelmat tehtiin vaiheittain vuosina 1706-1740. Linnoitusta ei ole kuitenkaan koskaan tarvittu sotatoimiin, vaan se on ollut pari sataa vuotta muun muassa poliittisten vankien säilytyspaikkana. Linnoituksen keskellä sijaitsee Pietari-Paavalin katedraali, jonne on haudattu kaikki Venäjän keisarit Pietari I:stä alkaen marmorisiin aitauksella ympäröityihin sarkofageihin. Katedraali on noin 123 metriä korkea ja sen torni onkin yksi Pietarin tunnetuimmista maamerkeistä. Nykyään linnoituksessa toimii kosmonauttimuseo ja Pietarin rahapaja. Linnoituksesta ammutaan joka päivä puolenpäivän aikamerkki tykinlaukauksella. Pietarin tunnetuin luostari on Neva-joen rannalla sijaitseva 1700-luvulla rakennettu Aleksanteri Nevskin luostari (lavra). Luostari rakennettiin ruhtinas Aleksanteri Nevskin kunniaksi tämän kukistettua ruotsalaiset 1200-luvulla. Alueella on myös kaksi barokkityyliin rakennettua kirkkoa ja suuri uusklassiseen tyyliin rakennettu katedraali. Luostarin hautausmaalle on haudattu monia kuuluisia Pietarissa eläneitä taiteilijoita, säveltäjiä ja kirjailijoita kuten kirjailija Dostojevski ja säveltäjä Tšaikovski.

kuva Pietari-Paavalin linnoitus ja katedraali Pietari Venäjä loma matka
Pietari-Paavalin linnoitus ja katedraali
Pietari - Venäjä

Pietarissa on paljon nähtävää myös lapsiperheille kuten Pietarin sirkus, Aleksandrovin puiston Zoopark-eläintarha ja huvipuisto Alisa, Eläinmuseo, akvaariotalo Okeanarium, Krestovskin saaren huvipuistoalue Divo Ostrov ja delfinaario sekä Nevski Prospektin varrella sijaitseva marionettiteatteri Demmeni. Pietarin sirkus on Venäjän vanhin toimiva sirkus. Se avattiin vuonna 1877. Historiallista sirkusta kutsutaan Fontonkan sirkukseksi, Bolshoin sirkukseksi ja Pietarin sirkukseksi. Pietarin sirkus tarjoaa korkealuokkaista sirkustaidetta kuten eläimiä, lasershown, klovneja, taikureita, nuorallatanssijoita, trapetsitaidetta, akrobaatteja ja pantomiimeja. Sirkuksen alueella on myös sirkusmuseo. Pietarin akvaariotalo Okeanarium sijaitsee Planeta Neptun -ostoskeskuksen yhteydessä. Meriakvaariossa on 35 metriä pitkä lasitunneli, jota pitkin kulkiessa voi kokea olevansa kuin itse merenjumala Poseidonin valtakunnassa. Akvaarion eläimistöön kuuluu niin lähijärvien tuttuja kuin valtamerten eksoottisiakin kalalajeja.

kuva Pietarin sirkus Venäjä loma matka
Pietarin sirkus - Pietari - Venäjä

Pietarissa sää on melko samanlainen kuin Etelä-Suomessa. Pietarissa tuulee vähän enemmän kuin Helsingissä, sillä kaupunki sijaitsee Suomenlahden pohjukassa ja entisen suoalueen päällä. Pietarin talvet ovat leudompia kuin muualla Venäjällä. Lämpötila laskee harvoin alle -10 asteen. Talvikausi kestää marras-joulukuusta maaliskuun alkuun. Syksy ja kevät ovat lyhyitä ja sateisia. Pietarin vuotuinen sademäärä on noin 600 millimetriä.

Venäjä Pietari sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Venäjä Pietari sää - keskimääräiset lämpötilat
Venäjä Pietari sää
keskimääräiset lämpötilat

Venäläisellä keittiöllä on pitkä historia. Se on saanut paljon vaikutteita maata ympäröiviltä kansoilta kuten tataareilta, kiinalaisilta, ukrainalaisilta ja eurooppalaisilta. Venäläistä keittiötä ovat muokanneet myös ortodoksisen kirkon vanhat perinteet. Perinteisiä venäläisiä ruokia ovat keitot, kalaruuat kuten silli, puurot ja suolaiset leivonnaiset. Sieniä, kasviksia, marjoja ja viljaa käytetään myös paljon. Venäläisperäisiä ruoka-aineita ovat etenkin kaviaari, lihastroganov, pelmenit eli lihatäytteiset taikinanyytit, varenikit eli tuorejuustotäytteiset taikinanyytit, saslik-lihavartaat, blinit eli tattariohukaiset, smetana, tattari, ruisjauhot ja happamat suolakurkut.

kuva Venäläisen keittiön Saslik-lihavartaita ruoka venäjä
Venäläisen keittiön Saslik-lihavartaita

Venäläinen ateria koostuu alkupaloista (zakuski), keitosta, pääruuasta ja runsaasta jälkiruuasta. Alkuruokana on usein salaattia, lohta, leikkeleitä, sienisalaattia, juustoja ja täytettyjä piirakoita. Perinteisiä venäläisiä keittoja ovat venäläisten kansallisruoka kaalikeitto (shsi), borssi (punajuurikeitto), seljankka (kala-, liha- tai sienikeitto), kalakeitto (uha) ja hapankaljakeitto (okroska). Pääruoka valmistetaan tavallisesti lihasta, kalasta tai kanasta esimerkiksi stroganoffia tai lihavartaita. Jälkiruokana voi olla vaikka laseista tarjottava ja hedelmistä valmistettu sekä sitruunavedessä ja sokeriliemessä keitetty kompotti. Jälkiruuan jälkeen on usein tarjolla vielä teetä, makeita leivonnaisia ja suklaata. Venäläiset syövät paljon liha-, kaali- ja sienitäytteisiä piirakoita. Maitotuotteet ja leipä ovat myös tärkeä osa ateriaa. Keittoihin ja siperialaista alkuperää oleviin keitinpiirakoihin eli pelmeneihin lisätään smetanaa. Rahkaa käytetään syrnikien eli rahkalettujen valmistamiseen. Ruokajuomina käytetään piimää, mors-punaviinimarjamehua, kivennäisvettä, teetä, viiniä, olutta, vodkaa snapseina, koivunmahlajuomaa ja perinteisestä ruisleivästä valmistettua kvas-kotikaljaa.

kuva Samovaari (teenkeitin) on Venäjän ruokakulttuurin symboli loma matka
Samovaari (teenkeitin) on
Venäjän ruokakulttuurin symboli

Pietari on hyvä matkakohde etenkin kaikille loisteliaasta arkkitehtuurista, tasokkaasta kulttuurista ja monipuolisesta shoppailusta pitäville. Pietarin keskustan niin sanotun kultaisen kolmion alueella ovat kävelymatkan päässä toisistaan melkein kaikki kaupungin kuuluisimmat historialliset nähtävyydet. Kävelyretken lisäksi niitä pääsee ihailemaan romanttisesti myös erilaisilla kanavaristeilyillä, jotka ovat ihania etenkin valoisina kesäöinä ja kultaisten lehtien aikaan loppukesällä. Kaupungissa on tarjolla paljon korkeatasoisia ooppera- ja balettiesityksiä sekä konsertteja etenkin kuuluisassa Mariinski-teatterissa. Nevski Prospektilta löytyy niin edullisempia kuin kalliimpiakin putiikkeja, taidegallerioita ja ostoskeskuksia. Monet Nevski Prospektin liikkeet ovat auki myöhään illalla tai jopa 24 tuntia vuorokaudessa ja ne ovat myös melkein kaikki avoinna myös sunnuntaisin. Nevski Prospektin suuria ostoskeskuksia ovat etenkin historiallinen Gostiny Dvor ja sitä vastapäätä sijaitseva uudempi Passage ja naapurissa sijaitseva luksustavaroihin keskittyvä Grand Palace. Suosittuja tuliaisia Pietarista ovat etenkin ikonit, ikonijäljennökset, ikonikoristeet, kynttilät, turkikset, suklaa, hunaja, posliinituotteet, maatuskat, mausteet ja alkoholijuomat kuten vodka, armenialainen konjakki ja venäläinen samppanja. Helsingistä matkustaa junalla Pietariin kolme ja puoli tuntia. Pietarissa kello on tunnin enemmän kuin Helsingissä.

Suomi
Venäjä Pietari

PIETARI HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Pietari kuvia ja Pietari matkakokemuksia:

Pietari kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Venäjältä ja Pietarista- Unsplash
Pietari kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

PIETARI HOTELLIT PIETARI LENNOT PIETARI MATKAT

PIETARI MATKAOPAS

Pietari. Matkaopas Venäjälle ja Pietariin!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Pietari tietoa ja Pietari kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.