EILAT - ISRAEL

EILAT ISRAEL MATKAOPAS

EILAT - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

EILAT

kuva Eilat Israel loma matka
Eilat - Israel

Eilat on kaupunki Etelä-Israelissa Punaisenmeren Akabanlahden pohjoisrannalla aivan Jordanian rajan tuntumassa Lähi-idässä. Kaupunkia ympäröivät Siinain, Negevin ja Aravan autiomaat. Eilatia lähinnä olevat kaupungit ovat Jordanian satamakaupunki Aqaba ja Egyptin Taba. Eilatissa on noin 55 000 asukasta ja sen pääelinkeino on turismi. Kauniissa merenrantakaupungissa käy vuosittain yli miljoona matkailijaa. Eilatissa on läpi vuoden lämmintä ja aurinkoista. Punaisessa meressä voi uida, snorklata, sukeltaa sekä harrastaa monia vesiurheilulajeja kuten surffausta ja laskuvarjoliitoa. Eilatin pohjoispuolella oleviin punaisiin graniittivuoriin ja kauniiseen autiomaahan pääsee tutustumaan erilaisilla vaellus- ja autiomaaretkillä. Israelin kolme suurinta kaupunkia ovat pääkaupunki Jerusalem (noin 750 000 asukasta), Tel Aviv (noin 400 000 asukasta) ja Haifa (noin 300 000 asukasta).

kartta Israel sijainti
Israel - sijainti

Eilatista voi tehdä retkiä Israelin uskonnollisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittäviin pyhiin kaupunkeihin kuten Jerusalemiin, Betlehemiin, Genesaretin järvelle, Kapernaumiin ja Nasaretiin. Jerusalemin Temppelivuorelta löytyvät muun muassa Golgata ja Getsemane, Al-Aqsan moskeija ja kalliomoskeija, itkumuuri ja Via Dolorosa. Eilatista on matkaa Israelin pääkaupunkiin Jerusalemiin noin 320 kilometriä, Välimeren rantakaupunkiin Tel Aviviin noin 345 kilometriä ja Jordaniassa sijaitsevaan maailman suurimpaan luolakaupunkiin Petraan noin 100 kilometriä. Eilatista ajaa autolla Kuolleelle merelle noin kahdessa tunnissa. Eilatin lähimmät kansainväliset lentokentät ovat Tel Avivin vieressä sijaitseva Ben-Gurion lentokenttä ja Eilatista 65 kilometrin päässä sijaitseva Ovdan lentokenttä.

kartta Eilat Israel sijainti
Eilat - Israel - sijainti

Israelin maasto ja luonto ovat vaihtelevia. Lännessä on ylänköä, pohjois- ja keskiosissa vuoristoja ja idässä alankoa. Israelista löytyy metsäisiä ylätasankoja, vihreitä laaksoja, vuoristoisia erämaita, Välimeren rantavyöhykkeen viljavia tasankoja ja Jordan-virran puolitrooppista kasvillisuutta. Israel on pieni maa. Sen pituus on 470 kilometriä ja leveys pisimmillään vain 135 kilometriä. Israelin naapurialueita ovat pohjoisessa Libanon ja Syyria, idässä Länsiranta ja Jordania sekä lounaassa Egypti ja Gazan alueet. Israelilla on rantaviivaa lännessä Välimeren kanssa ja etelässä Punaiseenmereen yhtyvän Akabanlahden kanssa. Israelin suurimmat vesialueet ovat pohjoisessa Genesaretinjärvi ja Israelin suurin joki Jordan-virta sekä kaakossa Kuollutmeri, joka on maailman matalin kohta. Se on osa Israelin itäpuolella olevaa Great Syrian-African Rift Valleyta eli isoa hautavajoamaa. Israelin koillisosassa sijaitsee Golanin kukkulat ja lumen peittämä Mount Hermon. Israelin korkein vuori on noin kilometrin korkuinen Har Meron. Israelin eteläosassa sijaitsevat Negevin ja Aravan autiomaat. Israelin kasvi- ja eläinkunnan lajisto on runsas. Eri kasvilajeja on noin kaksi ja puolituhatta. Israelissa luonnossa kasvaa monia kauniita kukkia kuten liljoja, tulppaaneita, syklaameja ja vuokkolajikkeita. Myös värikkäitä perhoslajeja on Israelissa toista sataa. Vuorilla asustaa paljon nisäkkäitä kuten kettuja, vuorikissoja ja vuorigaselleja.

kuva Eilat Israel vuohiantilooppi loma
Vuorilla elävä vuohiantilooppi
Eilat - Israel

Israel on tasavalta, jonka päämies on presidentti. Israelissa on noin 7,5 miljoona asukasta ja maan pinta-ala on noin 21 neliökilometriä. Israelin merkittävimpiä luonnonvaroja ovat kupari, fosfaatti, bromi, rikki, asfaltti ja potaska (eräänlainen suola). Maan suurimpia vientituotteita ovat koneet ja sitrushedelmät. Israelin viralliset kielet ovat heprea ja arabia, mutta maassa puhutaan myös jonkin verran englantia. Israelin väestöstä on juutalaisia 76 % ja muslimeja 16 %. Israelin virallinen valuutta on uusi Israelin sekeli (shekel). Yksi sekeli on noin 0,25 euroa.

Israel lippu
Israelin lippu

Israel on raamatussa luvattu maa. Eilatin aluetta on nimitetty aikaisemmin Esjon-Geberiksi. Raamatussa alue mainitaan neljännessä Mooseksen kirjassa paikkana, jonka poikki israelilaiset pakenivat Mooseksen johdolla Egyptin orjuudesta. Kaupunki on ollut tärkeä satama Israelin aluetta hallinneiden kuningas Salomon, nabatealaisten, roomalaisten, arabien ja ristiretkeläisten aikana. Israelin kuningas Salomo (Salomon) tuli kuuluisaksi viisaudestaan. Raamatun mukaan Salomon ajat olivat Israelissa hyvinvoinnin ja rikkauden aikaa. Salomo muun muassa rakensi Jerusalemiin useita komeita rakennuksia kuten Salomon temppelin. Eilatin pohjoispuolella Timnassa ovat edelleen nähtävillä kuningas Salomonin kuparikaivokset. Eilatista tuli suosittu lomaparatiisi, kun kuningas Salomon ja Saaban kuningatar tapasivat kaupungissa salaa. Israelin valtio perustettiin juutalaisten kotimaaksi Ison-Britannian hallinnoimaan Palestiinaan vuonna 1948. Maa on käynyt sen jälkeen useita sotia arabinaapureidensa kanssa. Israel julistautui itsenäiseksi vuonna 1948 ja nykyaikainen Eilatin kaupunki perustettiin vuonna 1950. Eilat julistettiin verovapaaksi vyöhykkeeksi vuonna 1985.

taulu Kuningas Salomon tutustuu temppelinsä rakennussuunnitelmaan
Kuningas Salomon tutustuu
temppelinsä rakennussuunnitelmaan

Eilatissa on upeinta kaunis Punainen meri, joka on maailman pohjoisin trooppinen meri. Punaisenmeren nimi tulee meressä olevasta Trichodesmium erythraeum -nimisestä levästä, joka "kukkiessaan" muuttuu punertavan ruskeaksi. Meren punaisuutta lisäävät vielä auringonlaskun aikaan meren pinnasta heijastuvat punasävyiset vuoret sekä toisinaan punaisena hehkuva taivaanranta. Punainenmeri on yksi suolaisimpia ja lämpimimpiä kaikista merielämää sisältävistä maailman vesistöistä. Punaisenmeren suolaprosentti on ilman alhaisen kosteusprosentin ja veden suuren haihtumisen vuoksi osittain jopa yli neljä prosenttia. Punaisesta merestä löytyykin paljon endeemisiä eli ainoastaan Punaisessa meressä eläviä lajeja, kaikkiaan noin kymmenen prosenttia koko Punaisessa meressä tavatusta eläinlajistosta. Paikoin jopa 1800 metrin syvyisen meren vesi pysyy tasaisen lämpimänä ympäri vuoden.

punaisen meren koralleja ja kaloja
Koralleja ja kaloja
Punainen meri

Punaisella merellä ovat myrskyt harvinaisia, sateet vähäisiä ja merta suosivat lämpimät suotuisat merivirrat. Punaisen meren suolaiset vedet ovat pysyneet puhtaina ja kirkkaina ja sen ekosysteemi on rikasta ja vaihtelevaa. Kirkkaissa vesissä riittää nähtävää. Punaisesta merestä on löydetty yli 1200 erilaista kalalajia ja sieltä on tavattu yli 200 erilaista korallityyppiä. Runsas kalalajisto sisältää 42 syvänveden kalaa ja meressä vilisee harmaa-, kulta- ja jättiläismureenoita, barrakudaparvia, huulikaloja, rauskuja, suuria merikilpikonnia ja muita vedenalaisia luonnonihmeitä. Rannikkoriutoilla tavataan myös avomeren punaisen meren kaloja kuten joitakin kaikkiaan 44:stä haikalan lajeista.

barrakudaparvi partioi koralliriuttaa
Barrakudaparvi koralliriutalla

Punaisenmeren pohjassa ja rannikolla on pitkiä koralliriuttoja. Punaisenmeren pohjassa on syyrialais-afrikkalainen hautalaskeuma (Great Syrian-African Rift Valley), jota koristavat vuosituhansien varrella muodostuneet silmää hivelevät koralliriutat. Punaisenmeren rannikkoa myötäilee kaksi kilometriä pitkä koralliriutta. Nämä fringing-riutat ovat 5000-7000 vuotta vanhoja ja ovat pääosin muodostuneet kivisistä acropora- ja porites-koralleista. Riutat muodostavat pitkin rannikkoa pengermiä ja laguuneja. Punaisella merellä on myös lieriön muotoisia riuttoja kuten Blue Hole Dahabissa.

koralliriuttojen sijainti maapallolla
Koralliriuttojen sijainnit maapallolla

Eilatissa on neljä hyvää hiekkarantaa. Eilatissa sijaitsevat North Beach, Dekel Beach, Delfiiniriutta ja sukellukseen parhaiten soveltuva Koralliranta, joka sijaitsee noin kuusi kilometriä keskustasta etelään. Kaikki rannat ovat loivasti syveneviä ja karkeahiekkaisia. Rannoilla on hyvät palvelut ja niillä voi harrastaa monia vesiaktiviteetteja kuten uida, snorklata, laitesukeltaa, surffata, laskuvarjoliitää, purje- ja leijalautailla sekä purjehtia. Eilatin eteläpuolella on meripuisto ja korallien suojelualue, jossa voi ihailla kauniita koralliriuttoja ja niissä uivia upeita trooppisia kaloja. Kaloja ja koralleja voi katsella myös vedenalaisessa observatoriossa, jossa voi kurkistaa vedenalaiseen maailmaan kuuden metrin syvyydessä 21 eri suuntaan osoittavan ikkunan läpi. Meripuistosta löytyvät lisäksi hai- ja kilpikonna-altaat, merimuseo ja monia erilaisia lahjakauppoja. Observatorion lähellä Southern Beachilla sijaitsee Dolphin Reef -delfiiniriutta, jossa on vakituinen delfiinikanta. Riutalla voi sukeltaa ja snorklata delfiinien seassa ja katsella merileijonia. Dolphin Reefillä delfiinit eivät elä vankeudessa, vaan ne joko valitsevat kanssakäymisen ihmisen kanssa tai suuntaavat pullonokkansa kauas meren syvyyksiin.

kuva Dolphin Reef -delfiiniriutta - Eilat - Israel
Dolphin Reef -delfiiniriutta
Eilat - Israel

Eilatissa kannattaa vuokrata maastopyörä tai skootteri, joilla pääsee omatoimiretkelle läheiseen Negevin autiomaahan ja Eilatin vuoristoon. Eilatin pohjoispuolella olevilla Eilatin vuorilla kulkee monia hyviä vaellusreittejä. Korkein Eilatin vuorista on Mount Joash. Eilat-vuoret ja sen ympärillä oleva Aravan alue ovat kuivaa aavikkoa. Paljaiden vuorien välissä on monia luonnonkauniita paikkoja sekä arkeologisia ja historiallisia kohteita. Eilat-vuorien kauneuteen voi tutustua myös monilla erikoisretkillä kuten kamelivaelluksilla ja maastoautoretkillä. Eilat on lisäksi yksi maailman parhaita paikkoja lintubongaukseen. Varsinkin muuttolintuja voi nähdä paljon, sillä noin miljardi lintua lentää Välimeren rannikon ja Jordanian vuoriston väliä. Israelin ja Jordanian välissä olevassa Aravalaaksossa talvehtii yli 400 lintulajia.

kuva kaunis Garrulus-lintu Israel matka linnusto
Kaunis Garrulus-lintu - Israel

Israelissa on yli 150 luonnonsuojelualuetta ja 65 kansallispuistoa. Eilatista 25 kilometriä pohjoiseen on 60 neliökilometrin kokoinen Timna Park -luonnonsuojelualue. Se on hyvä paikka vaeltamiseen, jeeppiretkille ja kameliratsastukseen. Timna Park on historiallisesti merkittävää autiomaata. Siellä on opeteltu kaivostoiminnan alkeita jo 6000 vuotta sitten ja alueelta löytyy myös monia luonnon muovaamia nähtävyyksiä. Puiston suosituimmat nähtävyydet ovat korkeat hiekkakiviset Salomonin pylväät (pilarit). Salomonin pylväät ovat 50 metriä korkeita eroosion muovaamia jylhiä symmetrisiä kalliomuodostelmia. Salomonin pylväiden yhteydestä löytyvät myös Ramses III:n aikana egyptiläisen jumalattaren Hathorin kiveen kaiverrettu patsas ja jumalatar Hathorille rakennettu temppeli. Muita kauniita luonnonmuodostelmia ovat pehmeän pastellinsävyiset hiekkakivet, joita tuuli ja vesi ovat muokanneet erikoisiin muotoihin kuten sieneksi ja sfinksiksi. Eilatin läheltä löytyy myös toinen luonnonsuojelualue. Kaupungista noin 40 kilometriä pohjoiseen Yotvatan kibbutsin lähellä on Hai Barin eläinsuojelualue. Tämä rauhoitusalue on koti monille harvinaisille autiomaan ja aavikon eläimille. Alueella elää muun muassa leopardeja, gepardeja, hyeenoja, antilooppeja, villiaaseja, gaselleja ja strutseja. Jännittävässä pimeässä huoneessa pääsee tarkkailemaan villieläinten vilkasta yöelämää.

Timna Parkin Salomonin pylväät Eilat Israel
Timna Park - Salomonin pylväät
Eilat - Israel

Eilatista tehdään päivän matkoja Jordanian autiomaassa sijaitsevaan nabatealaisten muinaispääkaupunkiin ja kauppakeskukseen Petraan, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja on yksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä. Petran osittain kallioon hakattu muinaiskaupunki sijaitsee Akabanlahdelta Kuolleelle merelle ulottuvan laakson Wadi Araban itäpuolella vuorten ympäröimässä solassa. Nabatean arabit rakensivat Petran kaupunkia vuodesta 800 ennen Kristusta vuoteen 100 jälkeen Kristuksen. Kaupungin kalliot ovat pääasiassa roosanpunaista hiekkakiveä. Petra tunnetaan kallioseinämiin hakatuista kahdeksansadan kuninkaan haudoista. Alueella asuneet nabatealaiset olivat arabeja ja paimentolaisia. He olivat asettuneet sinne noin sata vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Nabatealaisille oli tärkeää elävien ja kuolleiden välinen yhteys. He hakkasivat kallioon haudoiksi luolia, jotka olivat metrin leveitä ja kaksi metriä syviä. Petra on ollut tunnettu paikka jo Vanhan Testamentin ajoista. Perimätiedon mukaan Petran lähellä Mooses iski israelilaisten erämaavaelluksen aikana sauvallaan vettä kalliosta. Petrassa on myös korkealla vuorella alttari, jolla Aabrahamin (Abraham) oli määrä uhrata poikansa Iisak. Lisäksi profeetta Aaronin hauta sijaitsee Petrassa korkean vuoren huipulla.

Petra Kazneh eli Petran aarrekammio
Petra Kazneh eli Petran aarrekammio

Israelin ilmasto on subtrooppinen. Se vaihtelee maan sisällä pituuspiirin, leveyspiirin ja Välimeren läheisyyden mukaan. Rannikon ilmasto on välimerellinen. Kesät ovat kuumia ja lyhyet talvet viileitä ja sateisia. Sateet ovat yleensä tulvia tuovia rankkasateita. Sisämaassa ja vuoristossa kesät ovat myös kuumia, mutta talvella voi sataa jopa lunta. Israelin eteläosissa vallitsee taas aavikolle tyypillinen kuuma ja kuiva ilmasto. Negevin autiomaassa voi esiintyä ajoittain keväällä ja kesällä hiekkamyrskyjä. Elokuu on kuukausista kuumin. Vuoden keskilämpötilat vaihtelevat 18°C - 38°C välillä.

Israel Eilat sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Israel Eilat sää - keskimääräiset lämpötilat
Israel Eilat sää
keskimääräiset lämpötilat

Israelilainen keittiö on mielenkiintoinen sekoitus Välimeren ja Lähi-idän keittiöitä. Eri puolilta maailmaa Israeliin muuttaneet juutalaiset ovat myös tuoneet maahan oman ruokakulttuurinsa. Välimeren vaikutus näkyy grillatuissa liha- ja kalaruoissa, täytetyissä kasviksissa sekä mausteisissa salaateissa ja levitteissä. Lähi-idän maista ovat Israeliin levinneet esimerkiksi humus, falafel ja kebabtäytteiset shawarmat. Aterian lisukkeena on usein pitaleipää ja raakoja vihanneksia. Myös pähkinöitä lisätään moniin pää- ja jälkiruokiin. Juutalaisessa keittiössä valmistetaan ja syödään kosher-ruokaa, jossa ruokien käsittelyyn liittyy hyvin tarkkoja ohjeita. Juutalaisen Hanukka-juhlan aikana syödään latkes-nimisiä letuntapaisia leivonnaisia. Israelissa syödään aamiaisella tavallisesti salaatteja, kananmunia, leipää, jogurttia ja maitojuustoa. Israelilaisessa salaatissa on tavallisesti tomaattia ja kurkkua, jotka on maustettu oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Israelissa saadaan omasta maasta runsaasti tuoreita hedelmiä kuten appelsiineja, sitruunoita, omenoita, viinirypäleitä, mansikoita, avocadoja, banaaneja, persimoneita (kakiluumuja) ja kirsikoita. Niitä voi nauttia myös mehuksi puristettuina kadunkulmien kojuista. Israelissa juodaan paljon kahvia ja teetä sekä jonkin verran viiniä. Tunnetuimmat israelilaiset oluet ovat Goldstar ja Maccabi.

ruoka keittiö Ptitim pasta Israelin kuskus
Ptitim -pastaa eli Israelin kuskusta

Eilat on sopiva matkakohde etenkin kaikille historiasta, uskonnosta ja rantalomailusta kiinnostuneille matkailijoille. Eilatista pääsee tutustumaan helposti kauempana oleviin tärkeisiin kulttuurinähtävyyksiin, mutta itse kaupungissakin on ihana esimerkiksi vain käyskennellä tunnelmallisella rantapromenadilla, josta löytyy monia ravintoloita, kauppoja, basaareja ja hieno merimaisema. Eilatin vilkas iltaelämä keskittyy lähinnä North Beachin alueelle. Lapset taas viihtyvät kaupungin keskellä olevassa Kings City -teemapuistossa, jossa voi käydä muun muassa isossa linnassa ja lasketella Salomonin jokiputouksessa. Eilatissa on nähtävyytenä myös korukivihiomo, jossa syntyy vaikkapa kaunis sinivihreän ja turkoosin sävyinen Eilatin kivi. Eilatissa hintataso on melkein sama kuin Suomessa. Israelissa on Suomeen verrattuna edullisempaa matkustaa busseilla ja takseilla. Hyviä tuliaisia Eilatista ovat esimerkiksi kultaan tai hopeaan istutettu eilatinkivi, erilaiset sukellusvarusteet ja monipuolinen Kuolleenmeren mineraalipitoinen kosmetiikka. Helsingistä lentää Eilatiin noin neljä ja puoli tuntia. Israelilla ja Suomella on sama aika.

Suomi
Israel

EILAT HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Urheilutapahtumia

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Eilat kuvia ja Eilat matkakokemuksia:

Eilat kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Israelista ja Eilatista- Unsplash
Eilat kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

EILAT HOTELLIT EILAT LENNOT EILAT MATKAT

EILAT MATKAOPAS

Eilat. Matkaopas Israeliin ja Eilatiin!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Eilat tietoa ja Eilat kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.