FLACHAU - ALPIT - MATKAOPPAAT

FLACHAU ITÄVALTA ALPIT MATKAOPAS

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

FLACHAU

kuva Alpit Flachau loma Itävalta matka
Flachau - Alpit - Itävalta

Flachau on itävaltalainen kylä St. Johann im Pongaun alueella noin 60 kilometriä etelään Salzburgin kaupungista. Flachau sijaitsee Flachautal-laaksossa 920 metrin korkeudessa ja kylä kuuluu osaksi Ski Amadé -hiihtoalueiden verkostoon, joka on suurin koko Euroopassa. Flachautal-laakso sijaitsee Ennstal-laakson pohjoisosassa Radstädter Tauernin vuorijonon keskellä. Flachaun asukasluku on noin 2700, pinta-ala on 117,2 km² ja asukastiheys on 22 asukasta/km². Flachaun lähin lentokenttä sijaitsee 60 kilometrin päässä Salzburgissa. Flachausta ajaa autolla Salzburgiin noin 45 minuuttia, Klagenfurtiin noin puolitoista tuntia ja Innsbruckiin vajaa kaksi ja puoli tuntia. Automatka rajan yli esimerkiksi Saksan Müncheniin tai Pohjois-Italiaan kestää noin kaksi tuntia.

kartta Flachau sijainti Itävalta
Flachau - Itävalta - sijainti

Flachau kuuluu Itävaltaan. Itävallan suurimmat kaupungit ovat pääkaupunki Wien (noin 1 650 000 asukasta), Graz (noin 250 100 asukasta), Linz (noin 190 000 asukasta), Salzburg (noin 150 000 asukasta), Innsbruck (noin 120 000 asukasta) ja Klagenfurt (noin 93 000 asukasta). Itävallassa on syntynyt monia musiikin ja urheilun kuuluisuuksia kuten klassisen musiikin keskeiset säveltäjät Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Schubert, Gustav Mahler, Anton Bruckner, Johann Strauss vanhempi ja Johann Strauss nuorempi. Urheilussa Itävalta on alppilajien suurvalta. Tunnettuja itävaltalaisia alppilajien edustajia ovat muun muassa Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Pröll, Stephan Eberharter, Anita Wachter ja Benjamin Raich. Flachau on alppihiihtäjä Hermann Maierin kotikaupunki. Myös mäkihyppy on Itävallassa suosittua ja itävaltalaisia mäkihyppääjiä ovat muun muassa Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Wolfgang Loitzl, Martin Koch ja Markus Eggenhofer. Itävallassa on syntynyt myös muun muassa diktaattori Adolf Hitler, näyttelijä Arnold Schwarzenegger ja laulaja Falco. Itävallan viralliset kielet ovat saksa ja alueellisesti slovenia, kroatia ja unkari. Itävallan kaupungeissa pärjää yleensä englannilla, mutta maaseudulla useimmat ihmiset eivät ymmärrä kuin saksaa. Itävallassa on katolilaisia 78 % ja protestantteja 5 %. Itävallan rahayksikkö on euro.

Itävalta lippu
Itävalta - lippu

Flachaun pääelinkeinot ennen turismia ovat olleet kaivostyö ja maanviljelys. Flachau oli 1800-luvulle asti raudan sulatuksen keskus Pongaun alueella. Sulatuslaitosten raunioita ei ole enää jäljellä, ainoastaan teiden ja talojen nimet muistuttavat alueen raudan sulatuksen historiasta. Flachaun hiihtoturismi alkoi, kun ensimmäinen tuolihissi rakennettiin kylään vuonna 1963. Flachau isännöi alppihiihdon maailmancup-kisoja ensimmäistä kertaa vuonna 1993.

Flachaun vaakuna
Flachaun vaakuna

Flachau kuuluu Radstädter Tauernin vuorijonoon, joka sijaitsee Salzburgin hallintoalueelta kaakkoon. Radstädter Tauern on osa keskellä Itävaltaa olevaa Niedere Tauernin vuorijonoa, joka kuuluu itäisiin Keski-Alppeihin. Niedere Tauernin vuorijono sijaitsee Alppien päävuorijonossa Salzburgin hallintoalueella ja Styriassa. Niedere Tauern -vuorijono jaetaan lännestä itään neljään ryhmään: Radstädter Tauerniin, Schladminger Tauerniin, Rottenmanner ja Wölzer Tauerniin sekä Seckauer Tauerniin. Niedere Tauernin korkein vuori on 2863 metriä korkea Hochgolling, joka on osa Schladminger Tauernin vuorijonoa.

kartta radstadter tauern vuorijonoalue itavalta
Radstädter Tauernin vuorijonoalue

Flachau kuuluu osaksi Ski Amadé -hiihtoalueiden verkostoon. Ski Amadé on 28 hiihtoalueen ja kylän verkosto, joka on nimetty Salzburgissa syntyneen säveltäjä Wolfgang Amadeus Mozartin mukaan. Ski Amade -hiihtoverkosto ulottuu Salzburgin kaakkoisosasta Pohjois-Styrian Ennstaliin ja sisältää Steinernes Meerin, Hochkönigin, Dachsteinin ja Tauernkammin vaikuttavat vuorijonot. Ski Amaden alue ulottuu yhteensä kuuden vuoren ja viiden laakson yli. Kaikki alueen hiihtokeskukset ovat yhteydessä toisiinsa joko hiihtohisseillä tai ilmaisilla paikallisbusseilla, joilla siirtyminen alueelta toiselle kestää vain noin 20 minuuttia. Laskettelurinteitä on yhteensä 860 kilometriä ja moderneja hiihtohissejä 278. Alueen korkein hiihtohissi on 2700 metrin korkeudessa Dachsteinin jäätiköllä. Alueella on myös yli 700 kilometriä merkittyä murtomaahiihtolatua.

Flachaun laskettelurinnettä Itävallan Alpeilla loma kuva alpit
Flachaun laskettelurinnettä Itävallan Alpeilla

Flachaun ympäristössä on monia kauniita retkikohteita kuten Altenmarktin kylä, Hohenwerfen linna ja Liechtensteinklammin kanjoni ja vesiputous. Pieni Altenmarktin kylä sijaitsee sopivan kävelymatkan päässä Flachausta. Viehättävän kylän pääaukiolla kohoaa sipulikupolinen kirkko. Kirkon ympärillä voi kävellä ihastuttavalla aukiolla, rentoutua viihtyisissä kahviloissa ja baareissa sekä tehdä ostoksia monissa pienissä paikallisissa putiikeissa.

Altenmarktin kylä - Itävallan Alpit
Altenmarktin kylä - Itävallan Alpit

Hohenwerfen linna on 900 vuotta vanha 155 metriä korkean kallion päälle rakennettu näyttävä linnoitus. Se sijaitsee Flachausta 20 kilometriä pohjoiseen Flachaun ja Salzburgin välillä. Hohenwerfen linnoituksen tornit kohoavat korkealle Salzach-laakson ylle Tennen ja Hagen vuorijonojen välissä. Historiansa aikana linnoitus on ollut pitkään muun muassa vankilana ja maaseutupoliisien harjoitusleirinä. Nykyään linna toimii seikkailulinnana, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi konsertteja, teatteriesityksiä, kansanperinnetapahtumia ja linnanjuhlia. Linnan historiallinen haukkametsästyskeskus tarjoaa päivittäin myös kiehtovia rukouslintujen lentonäytöksiä.

Hohenwerfen linna - Itävallan Alpit
Hohenwerfen linna - Itävallan Alpit

Liechtensteinklammin kaunis kapea kanjoni ja vesiputous sijaitsevat keskellä Salzburgin osavaltiota lähellä Itävallan Alpeilla olevaa pientä St. Johann im Pongaun kylää. Liechtensteinklamm on yksi Alppien pisimmistä ja syvimmistä kanjoneista. Sen pituus on noin neljä kilometriä ja kanjonin seinämät nousevat 300 metrin korkeuteen. Kanjonin sisään on rakennettu vesiputousta seuraileva kävelysilta, jota pitkin voi ihailla tarunomaista tunnelmaa, jonka saavat aikaan putouksen pauhaava vesi, sammalpäällysteiset kivet ja kauniit sateenkaaret, jotka syntyvät putouksen tihkusateen läpi tulevista auringon säteistä.

Liechtensteinklammin kanjoni ja vesiputous - Itävallan Alpit
Liechtensteinklammin kanjoni ja vesiputous
Itävalta - Alpit

Itävalta sijaitsee keskellä Eurooppaa ja on siten sekä Atlantin että Manner-Euroopan ilmastojen vaikutusalueella. Flachaun ilmasto on vaihtelevan leuto mannerilmasto, joka tarkoittaa neljää selvästi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä. Vuoristossa on sateinen alppi-ilmasto ja talvet ovat yleensä pitkiä. Flachaun vuosittainen keskilämpötila on noin kuusi ja puoli astetta ja vuosittainen sademäärä on noin yksi millimetri. Eniten sataa heinäkuussa ja vähiten joulukuussa. Lämpimin kuukausi on heinäkuu ja kylmin tammikuu.

Itävalta Flachau Alpit sää
tällä hetkellä ja lähipäivien sääennuste


Itävalta Flachau Salzburg Alpit sää - keskimääräiset lämpötilat
Flachau Salzburg Alpit sää
keskimääräiset lämpötilat

Itävaltalainen keittiö on saanut vaikutteita varsinkin Saksasta ja Tšekistä. Perinteiseen annokseen kuuluu sianliha makkaran tai pihvin muodossa, joka tarjotaan nuudelien ja joskus hapankaalinkin kanssa. Itävallan ehkä tunnetuin pääruoka on vasikanlihasta valmistettu wieninleike (Wiener Schnitzel). Perinteisiin itävaltalaisiin jälkiruokiin kuuluu sachertorttu (Sachertorte) joka on kotoisin wieniläisestä Sacher-hotellin kahvilasta ja omenakakku (Apfelstrudel), joka tarjotaan usein kerman kanssa.

kuva wieninleike itävaltalainen ruoka keittiö
Wieninleike - Itävalta

Flachau on talvella Alppien lumivarma hiihtokohde ja kesällä taas hyvä virkistäytymis- ja rentoutumispaikka. Flachaun ja sen ympäristön kaunis maaseutu ja Salzburgin Alppien ainutlaatuinen vuoristomaisema tarjoavat kiehtovan ympäristön esimerkiksi patikoinnille, vuorikiipeilylle, vaellukselle ja vuoripyöräilylle. Flachaussa on kaksi hyvää supermarkettia ruokatavaroiden ostoon ja kaksi erinomaista leipomoa. Laadukkaita paikallisia tuotteita kuten hedelmiä saa kätevästi ja edullisesti myös tienvarsien myyntikojuista. Flachausta löytyy lisäksi "maitoautomaatteja", joista voi ostaa tuoretta maitoa suoraan viljelijöiltä kahden ja puolen desin pakkauksissa. Perinteinen tuliainen Itävallasta ovat Mozartin suklaakuulat ja valkoviini. Helsingistä lentää Salzburgiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Salzburgin lentokentältä juna- tai bussimatka Flachaun kylään kestää noin puolitoista tuntia. Itävallassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Itävalta

FLACHAU JA SALZBURG HOTELLIT JA ALPIT MAJOITUS

MatkaOppaat etusivu

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää Flachau kuvia ja Itävalta ja Alpit matkakokemuksia:

Itävalta ja Salzburg kuvia ja Flachau matkakertomuksia - Pexels
Kuvia Alpeilta ja Itävallan Salzburgista ja Flachausta - Unsplash
Flachau kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

FLACHAU HOTELLIT FLACHAU LENNOT FLACHAU MATKAT

FLACHAU TIETOA JA ITÄVALTA JA ALPIT KUVIA

Flachau. Matkaopas Itävallan Alppeihin ja Flachauhun!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Flachau tietoa ja Flachau kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.

Lisää tämä sivu suosikkeihisi. (CTRL+D)