GARDAJÄRVI - ITALIA

GARDAJÄRVI ITALIA MATKAOPAS

GARDAJÄRVI - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

GARDAJÄRVI

kuva Malcesine Gardajärvi Italia loma matka
Malcesine - Gardajärvi - Italia

Gardajärvi (italiaksi Lago di Garda) on Pohjois-Italiassa Alppien juurella oleva Italian suurin järvi. Se sijaitsee Venetsian ja Milanon kaupunkien puolessa välissä lähellä Italian ja Sveitsin rajaa. Gardan alueella asuu noin 130 000 ihmistä. Gardajärveä lähimmät kaupungit Pohjois-Italiassa ovat Trento ja Verona. Gardajärvi ja sen ympäristö jakautuu kolmen maakunnan alueelle. Pohjoinen osa järvestä kuuluu Trenton, kaakkoisosa Veronan ja lounaisosa Brescian maakuntaan. Gardajärven itäpuolta kutsutaan Oliivi-rannikoksi (Riviera degli Olivi) ja länsipuolta Sitruuna-rannikoksi (Riviera dei Limoni). Gardajärvessä on viisi pääsaarta ja useita pieniä saaria. Järven isoimmat saaret sijaitsevat San Felice del Benacon rannan vasemmalla puolella. Isoin saari on nimeltään Isola del Garda ja sen eteläpuolella on Isola San Biagio, joka tunnetaan myös nimellä Isola dei Conigli (Jänisten saari). Kolme muuta pääsaarta ovat Isola dell'Olivo, Isola di Sogno ja Isola di Trimelone ja ne kaikki sijaitsevat kauempana pohjoisessa järven itärannalla. Gardajärvi on idyllisen kaunis luontomatkakohde. Gardajärven ympärillä on myös monia viehättäviä kaupunkeja, pikkukyliä ja upeita linnoja. Gardajärveltä on matkaa noin 30 kilometriä Veronaan, noin 100 kilometriä Milanoon ja 130 kilometriä Venetsiaan. Gardajärven lähin lentokenttä sijaitsee Veronassa.

kartta Garda-järvi sijaitsee Pohjois-Italiassa Milanon ja Venetsian kaupunkien puolessa välissä
Garda-järvi sijaitsee Pohjois-Italiassa
Milanon ja Venetsian kaupunkien puolessa välissä

Gardajärven ympärysmitta on noin 160 kilometriä. Sen pinta-ala on 370 km², pituus noin 50 kilometriä ja leveys noin 17 kilometriä. Gardajärvi on syvimmillään 346 metriä syvä. Gardajärvi sijaitsee vuorten ja kauniin luonnon keskellä. Gardajärveä ympäröivät pohjoisessa Brentan Dolomiitit ja etelässä moreeni kukkuloiden loivat rinteet. Trentinon alueen pohjoisosasta löytyy Brentan, Adamellon ja Cevadalen vuoret. Gardan alueen korkein vuori on 2218 metriä korkea Monte Baldo. Vuorten laaksoissa kukoistaa rehevää kasvillisuutta kuten sitruunapuita, oleantereita, magnolioita ja ihmeköynnöstä. Siellä on myös viinitarhoja ja oliivilehtoja, joissa valmistetaan viiniä ja oliiviöljyä. Gardajärven pääsivujoki on Sarca ja toinen sivujoki on Mincio. Gardajärven tunnetuimpia kaupunkeja ovat Riva del Garda, Limone sul Garda, Sirmione, Desenzano, Bardolino, Garda, Nago Torbole ja Malcesine. Gardajärven suurin kaupunki on Sirmione, joka sijaitsee järven eteläpäässä.

Gardajärven rannalla olevat kaupungit Gardajärvi Italia loma matka
Gardajärven rannalla olevat kaupungit

Gardajärven ensimmäiset asukkaat ovat jo 1700-luvulta ennen Kristusta. Alueella on ollut historian aikana monia valloittajia ja asukkaita, joista eniten tietoa on jäänyt roomalaisilta. Pohjois-Italiasta tuli vuonna 191 eKr roomalainen provinssi nimeltä Gallia Cisalpina. Niiltä ajoilta ovat nykypäiviin säilyneet esimerkiksi Sirmionessa sijaitsevat Catulluksen huvilan rauniot. Länsi-Rooman valtakunnan luhistumisen jälkeen vuonna 476 lukuisat barbaariheimot hyökkäsivät Keski-Euroopasta ja valloittivat osia Gardajärven eli silloisen Benacojärven alueesta. Barbaariheimojen jälkeen paikalliset asukkaat joutuivat bysantin valtaan ja kääntyivät kristinuskoon. Gardajärveä hallitsivat vuosina 1387-1405 muun muassa Milanon Viscontit ja sen jälkeen venetsialaiset vuosina 1405-1797. Heidän hallinta-ajaltaan ovat peräisin alueen kaikki kauniit renessanssipalatsit. Napoleon kukisti Venetsian vuonna 1797 ja alue annettiin itävaltalaiselle Habsburgien suvulle. Italian yhdistymissotien aika alkoi 1800-luvulla.

Tieteen, klassisen fysiikan ja tähtitieteen isä Galileo Galilei
Tieteen, klassisen fysiikan ja
tähtitieteen isä Galileo Galilei (1564 - 1642)

Italia on tasavalta, jonka pääkaupunki on Rooma. Maan muita suuria kaupunkeja ovat Milano, Torino, Napoli, Palermo, Genova, Firenze, Bari ja Venetsia. Italian merkittävimmät luonnonvarat ovat elohopea, marmori, rikki, kivihiili ja kala. Maan tärkeimmät vientituotteet ovat koneet, tekstiilit, autot ja viini. Italian niemimaalla on vaikuttanut historian aikana monia mahtavia kulttuureita. Unescon maailmanperintöluettelossa on eniten kohteita Italiasta. Italian kuvataiteen suuria nimiä ovat muun muassa Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Donatello, Caravaggio, Tizian ja Rafael. Italialaisia tunnettuja filosofeja puolestaan ovat Galileo Galilei ja Machiavelli. Myös musiikin alalta Giuseppe Verdi on maailmankuulu säveltäjä. Italia on EU:n ja NATO:n perustajajäsen. Italian virallinen kieli on italia ja suurin uskontokunta on roomalaiskatolisuus. Italian virallinen valuutta on euro.

Italia lippu
Italian lippu

Gardajärven luonto ja maisemat ovat vaikuttavan kauniita. Italia kuuluu kokonaan Välimeren kasvillisuusvyöhykkeeseen, tosin vuoristojen rinteillä kasvaa myös kesävihantia lehtimetsiä ja havumetsäkasvillisuutta. Pohjois-Italia on sateisinta aluetta. Siellä Välimeren kasvillisuus on tiheää subtrooppista metsää. Tyypillisiä välimerellisiä puulajeja ovat ainavihannat tammilajit kuten rautatammi ja korkkitammi sekä palmut, setrit, agaavet, magnoliat, sitruspuut ja oliivipuut. Yleisiä pensaita ovat oleanterit ja sypressit sekä kukkia klematikset, bougainvilleat ja ihmeköynnökset. Gardajärven kasvillisuus on vielä runsaampaa kuin tyypillinen Välimeren kasvillisuus.

Kaunis rantapromenadi - Riva del Garda - Gardajärvi
Kaunis rantapromenadi - Riva del Garda
Gardajärvi - Italia

Gardajärven luonnon kauneudesta voi parhaiten nauttia kiertelemällä alueen pieniä kyliä ja tutustumalla esimerkiksi Trentinon ympäristössä oleviin Toblinon ja Nogaredon viehättäviin vanhoihin linnoihin. Gardajärven ympärillä on myös useita hyviä pyöräily- ja patikointireittejä, joita pitkin pääsee tutustumaan esimerkiksi Trentinon pohjoisosasta löytyviin Brentan, Adamellon ja Cevadalen vuoriin. Vuorille lähtee kolme eri reittiä Malén kaupungista. Gardajärvellä vieraillessa kannattaa ehdottomasti kiivetä yli kahden kilometrin korkeuteen kohoavalle Monte Baldo -vuorelle, jonka huipulta näkee koko upean järven ympäristöineen. Huipulle pääsee myös köysiradalla, joka lähtee Malcesinen kaupungin laidalta. Vuorella on pieni kahvila ja siellä voi harrastaa myös monenlaista urheilua, kuten patikointia, pyöräilyä ja varjoliitoa. Gardajärven maisemista pääsee nauttimaan myös pienellä risteilyllä, joita tehdään välillä Maderno-Torri ja Limone-Malcestine.

kuva keskiaikainen linna Gardajärvi Italia loma matka
Keskiaikainen linna - Arco - Gardajärvi - Italia

Gardajärvellä on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Siellä voi harrastaa esimerkiksi vuoripyöräilyä, liitovarjohyppyä, vuorikiipeilyä, laitesukellusta, vaellusratsastusta, tennistä, savikiekkoammuntaa, mikroautoilua, purjelautailua, purjehdusta, ja golfia. Lapsiperheille on myös monia hauskoja huvipuistoja ja rentouttavia puutarhoja. Lasizen kaupungin läheltä löytyvät Euroopan kolmanneksi suosituin huvipuisto Gardaland sekä Canevaworld Resort, jossa on muun muassa vesipuisto, movieland ja keskiaikaisen shown tarjoava ravintola. Valeggiossa sijaitsee Cavourin vesipuisto. Hyvin hoidetusta upeasta Peschiera del Gardan lähellä sijaitsevasta puutarhasta löytyy muun muassa ruusuja, liljoja ja tulppaaneja sekä yhteensä 18 lampea, jossa uiskentelee trooppisia kaloja.

kuva Gardajärvi Italia Gardalandin lasten maa loma matka
Gardalandin lasten maa - Gardajärvi - Italia

Gardajärveltä voi tehdä kätevästi päiväretkiä lähellä oleviin Pohjois-Italian historiallisiin ja Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluviin kaupunkeihin kuten Veronaan, Mantuaan ja Venetsiaan. Verona on Italian huomattavimpia ja parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkilinnoituksia. Sillä on noin 10 kilometrin pituisen muurikehän ympäröimä historiallinen keskusta. Mantuan kaupungin tärkein nähtävyys on Giulio Romanon vuosina 1525-1535 rakentama Palazzo del Te. Venetsia on kuuluisa etenkin kanaaleistaan ja Piazza San Marco eli Pyhän Markuksen toristaan, jonka laidalla ovat Pyhän Markuksen kirkko, kellotorni ja Dogen palatsi.

kuva Grand Canal Venetsia Italia loma matka
Grand Canal - Venetsia - Italia

Italian ilmastoon vaikuttavat Välimeri ja Pohjoisen Alpit. Alpit estävät kylmien tuulien pääsyn Italiaan ja siksi maassa on kesällä kuuma. Italia kuuluu myös talvisateiden ilmastoalueeseen. Italiassa vallitseekin tyypillinen välimerenilmasto eli kuumat ja kuivat kesät sekä sateiset talvet. Gardajärven ilmasto poikkeaa jonkin verran muun Italian ilmastosta. Järven läheisyys saa aikaan sen, että ilma on pääosin leuto ympäri vuoden. Keskitalvella lämpö voi laskea viiteen asteeseen ja keskikesällä nousta yli 30 asteen, mutta silloinkin vuorten varjo ja järveltä puhaltava tuuli pitävät sään silti miellyttävänä. Gardajärven vesi on järven syvyydestä ja tuulesta johtuen etelän kohteeksi aika kylmää. Talvella veden lämpötila laskee alimmillaan kuuteen asteeseen ja alkusyksyllä taas nousee enimmillään 27 asteeseen.

Italia Gardajärvi sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Italia Gardajärvi sää - keskimääräiset lämpötilat
Italia Gardajärvi sää
keskimääräiset lämpötilat

Italialainen keittiö cucina italiana on maailmankuulu. Siitä on saanut vaikutteita monien muiden maiden keittiöt. Italialaisessa kulttuurissa ruoan merkitys on tärkeä. Päivällisellä ja illallisella syödään useita ruokalajeja ja koko ruokatapahtuma voi kestää useita tunteja. Italia on pitkä maa pohjoisesta etelään ja siksi eri alueiden ilmasto vaikuttaa huomattavasti paikallisiin ruokalajeihin. Italia voidaankin jakaa kahdeksaan kulinaristiseen alueeseen. Rannikkoseuduilla syödään paljon kalaa ja muita meren antimia. Ligurian rannikolla on kalaa vähän, joten siellä syödään enemmän yrttejä ja vihreitä kasviksia. Vuoristossa kasvatetaan hedelmiä ja käytetään paljon sianlihaa eri muodoissa. Pohjoisissa maakunnissa kuten Gardajärvellä tarjotaan paljon risotto- ja polentaruokia, kotona valmistettua tuorepastaa ja ilmakuivattua kinkkua. Etelässä taas syödään paljon vihanneksia, aurinkokuivattuja tomaatteja, munakoisoa, pizzaa, kuivattua nauhapastaa, jäätelöä, mozzarella-juustoa, miekkakalaa ja carpacciota. Carpaccio on yleensä kypsentämätöntä naudanlihaa, joka on leikattu ohuiksi siivuiksi. Sen kastikkeena on mausteinen öljykastike. Keski-Italian ruokakulttuurin tyypillisiä ruoka-aineita ovat pastat, tomaatti, oliiviöljy sekä lampaan- ja vasikanliha. Mausteina käytetään erilaisia yrttejä ja valkosipulia.

kuva Carpaccio keittiö italialainen alkuruoka loma matka
Carpaccio - italialainen alkuruoka

Muita yleisiä italialaisia arkiruokia ovat vitello tonnato eli vasikanlihaa tonnikalakastikkeessa, risotto ja munakoisovuoka sekä pasta kaikissa eri muodoissa. Italialainen pizza saattaa vaihdella alueen mukaan, esimerkiksi roomalainen pizzapohja on ohut ja rapea, kun taas napolilainen on pehmeä. Suosittuja italialaisia jälkiruokia ovat tiramisu, panna cotta, jäätelö ja italialaiset juustot kuten mozzarella ja parmesaani. Aterioilla tarjotaan ruokajuomana yleensä viiniä ja vettä. Aterian aluksi ja lopuksi juodaan esimerkiksi sitruunalikööriä.

kuva perinteinen napolilainen pizza italialainen keittiö
Perinteinen napolilainen pizza

Gardajärvi on hyvä matkakohde etenkin kaikille kauniista luonnosta ja patikoinnista pitäville. Gardajärven alue on kuin luotu vaeltamiseen joko jalan, maastopyörällä tai hevosella. Valmiita reittejä on kaiken pituisia ja tasoisia. Maastopyöriä voi vuokrata ja alueen hevosvaellustalleilta voi vuokrata hevosen tunneiksi tai jopa muutamiksi päiviksi. Varsinkin järven itärannalla voi rannan viereistä kävelytietä kulkea kylästä toiseen järvimaisemaa ihaillen ja terasseille poiketen. Gardajärven ympäri kiertää rantatie, jonka ajaminen autolla ilman pysähdyksiä kestää neljästä kuuteen tuntia. Järven voi myös purjehtia reilussa neljässä tunnissa pohjoisesta Rivasta etelään Sirmioneen. Gardajärven iltaelämä on rauhallista, mutta kaupunkien keskustoista löytyy ravintoloita ja baareja. Shoppailu Gardajärvellä onnistuu sadoissa pikkupuodeissa sekä isompien kaupunkien kauppakeskuksissa tai tekemällä retken läheisiin suurkaupunkeihin. Gardajärven lähistöltä löytyy myös Outlet-kylä, joka on yksi Italian suosituimmista ostospaikoista. Sieltä löytyy yli 160 muodin merkkiliikettä ja monia ravintoloita ja kahviloita. Myymälät myyvät aitoja merkkituotteita 40-70 prosentin alennuksella. Kylään pääsee oman auton lisäksi bussilla Bresciasta. Suosittuja tuliaisia Gardajärveltä ovat vaatteet, kengät, laukut, vyöt, korut, keramiikka sekä Muranon lasi. Lento Helsingistä Gardajärvelle kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Gardajärvellä kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Italia

GARDAJÄRVI HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Gardajärvi kuvia ja Gardajärvi matkakokemuksia:

Gardajärvi kuvia, matkakokemuksia ja videoita - Pexels
Kuvia Italiasta ja Gardajärveltä - Unsplash
Gardajärvi kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

GARDAJÄRVI HOTELLIT GARDAJÄRVI LENNOT GARDAJÄRVI MATKAT

GARDAJÄRVI MATKAOPAS

Gardajärvi. Matkaopas Italiaan ja Gardajärvelle!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Gardajärvi tietoa ja Gardajärvi kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.