HAVANNA - KUUBA - KARIBIA

HAVANNA KUUBA MATKAOPAS

HAVANNA VARADERO - MATKAOPPAAT

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

HAVANNA

kuva Havanna Kuuba loma matka
Havanna - Kuuba

Kuuba on Karibianmerellä sijaitseva saarivaltio, joka koostuu Kuuban pääsaaresta Isla de la Juventudista ja noin 1600 pienemmästä saaresta. Kuuba sijaitsee Pohjois-Karibialla Meksikonlahden ja Atlantin valtameren yhtymäkohdassa noin 180 kilometriä Floridan niemimaan eteläpuolella. Kuuban lähinaapurit ovat pohjoisessa Yhdysvaltojen Florida ja Bahamasaaret, idässä Turks- ja Caicossaaret sekä Haiti, lännessä Meksikon Jukatanin niemimaa ja etelässä Yhdistyneen kuningaskunnan Cayman-saaret ja Jamaika. Kuubaa sanotaan Karibian kaunottareksi. Kuuba on tunnettu muun muassa upeista valkoisista hiekkarannoistaan, käsin käärityistä sikareistaan, legendaarisista jenkkiautoistaan, tulisesta rommistaan sekä kiihkeistä salsan, rumban, mambon ja cha-chan rytmeistään. Kuuban saarelta on matkaa Haitiin noin 80 kilometriä, Jamaikalle noin 140 kilometriä, Yhdysvaltoihin noin 150 kilometriä ja Meksikoon noin 210 kilometriä.

kartta Kuuba sijainti loma matka
Kuuba - sijainti

Havanna on Kuuban pääkaupunki, sen hallinnollinen ja taloudellinen keskus sekä maan suurin satamakaupunki. Havanna on väkiluvultaan koko Karibian toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Kuuban luoteisrannikolla Floridansalmen rannalla noin 370 kilometriä Floridan Miamista lounaaseen. Havanna levittäytyy etelään ja länteen Havannanlahdesta, johon saavutaan kapean salmen kautta. Pääkaupungin asukasluku on noin 2,2 miljoonaa ja pinta-ala on 721 km². Havannan kaupunki muodostaa myös yhden Kuuban yhteensä 14 maakunnasta. Kuuban muita suuria kaupunkeja ovat Santiago de Cuba (noin 450 000 asukasta) ja Camagüey (noin 300 000 asukasta). Havannasta on matkaa Santiago de Cubaan noin 760 kilometriä, Camagüeyhin noin 500 kilometriä, ja Meksikon Cancuniin noin 510 kilometriä. Kuuban ainoa kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Havannassa.

kartta Havanna Kuuban saari matka
Havanna - Kuuba - kartta

Karibia (Länsi-Intian tai Karibian saaret) on Karibianmerellä sijaitseva Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä oleva saariryhmä, joka ulottuu 3200 kilometrin mittaisena kaarena Floridasta Venezuelan rannikolle. Karibiaan kuuluvat Bahamasaaret sekä Isot ja Pienet Antillit, jotka yhdessä muodostavat Länsi-Intian saariston. Isoihin Antilleihin kuuluvat Kuuba, Jamaika, Haiti ja Puerto Rico sekä Pieniin Antilleihin pienet ja tuliperäiset Leeward- ja Windwardsaaret. Pienet Antillit lähtevät ketjuna Etelä-Amerikan Venezuelan rannikolta pohjoiseen päin ulottuen aina Puerto Ricon saarelle asti. Yhteensä Karibian saaristoon kuuluu noin 7000 luotoa ja saarta, joista suurimmat ovat Kuuba ja Haiti.

kartta Karibian saaret - Karibian meri
Karibian (Länsi-Intian) saaret Karibianmeressä

Kuuban saari sijaitsee keskellä Karibianmerta ja kuuluu Isojen Antillien saariryhmään. Kuuba on Karibian suurin saari ja yksi Karibian vehreimmistä saarista. Kuuban saari on 1250 kilometriä pitkä ja 32-190 kilometriä leveä. Kuuba rajoittuu lännessä Meksikonlahteen ja Jukataninsalmeen, pohjoisessa Floridansalmeen ja Bahamasaariin, idässä Windwardin väylään ja etelässä Karibianmereen. Suurin osa Kuubasta on loivasti kumpuilevaa tasankomaata. Maan länsipäässä Pinar del Ríon maakunnassa sijaitsevat Sierra de los Órganosin ja Sierra del Rosarion kumpuilevat alueet. Maassa on myös vuoristoja, joista suurin on Orienten maakunnassa sijaitseva Sierra Maestra, jonka korkein huippu on 2005 metriä korkea Pico Real del Turquino. Saaren itäosissa sijaitsevat pienemmät Nipen ja Cristalin vuoristot. Kuuban keskiosassa sijaitseva Las Villas -vuoristo on noin 1100 metriä korkea. Kuubassa on useita suuria luonnonsuojelualueita kuten saaren kaakkoisosassa sijaitseva Desembarco del Granmanin kansallispuisto ja saaren itäpäässä sijaitseva Alejandro de Humboldtin kansallispuisto, jossa virtaavat myös Karibian saarten pisimmät joet. Kuuban yleisimmät puut ovat kuningaspalmu, ceiba, yagruma, mahonki ja ebenpuu. Saaristossa elää myös lukuisia trooppisia kaloja, lintuja (muun muassa kolibri), hyönteisiä, villisikoja ja Cienaga de Zapatan suoalueella krokotiilejä. Kuuban kansallislintu on tocororo, jonka värit ovat samat kuin Kuuban lipussakin.

Krokotiili Cienaga de Zapatan suoalueella Kuubassa
Krokotiili Cienaga de Zapatan suoalue - Kuuba

Cuba on peräisin taino-intiaanien kielen sanasta cubao, joka tarkoittaa hedelmällistä ja yltäkylläistä maata. Kuuban saarta, kuten koko Pohjois- ja Etelä-Amerikkaakin, asuttivat pitkään intiaanit, kunnes eurooppalainen tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbus purjehti Kuubaan vuonna 1492. Eurooppalaisten löydettyä saaren intiaanien alkuperäinen isännöinti Kuubassa päättyi vainojen, orjuuden ja eurooppalaisten mukanaan tuomien sairauksien myötä. Kuuban pääkaupunki Havanna perustettiin jo vuonna 1519. Kuuba on historiansa aikana ollut pitkään Espanjan siirtomaana ja myöhemmin myös Yhdysvaltojen miehittämänä, kunnes saari viimein itsenäistyi vuonna 1902. Kuuba oli 1960-luvulla näyttävästi otsikoissa USA:n ja Neuvostoliiton välisessä ydinasekiistassa, joka tunnetaan Kuuban ohjuskriisinä. Kuuban vallankumous vuonna 1959 nosti maan pääministeriksi Fidel Castron, josta tuli presidentti vuonna 1976. Nykyään Castron veljeksistä Raúl Castro on tilapäisesti valtion päämiehenä Fidelin sairastuttua vuonna 2006.

Kuuban Havanna 1600-luvulla maalaus
Kuuban Havanna 1600-luvulla

Kuuba on sosialistinen tasavalta, jonka presidentti on Raúl Castro. Kuuban saaren pinta-ala on noin 111 000 km² ja asukasluku noin 12 000 000. Kuuban pääelinkeinot ovat palvelut, teollisuus ja maatalous. Saaren merkittävimmät luonnonvarat ovat koboltti, nikkeli, rautamalmi, kupari, mangaani ja puu sekä tärkeimmät vientituotteet nikkeli, sokeri, tupakka ja bioteknologian tuotteet. Kuuban terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmä ovat hyvin tasokkaita. Kuuban koulutus on maailman huipputasoa Suomen, Kanadan ja Etelä-Korean kanssa. Kuuban virallinen kieli on espanja. Kuubassa on uskonnonvapaus, mutta noin puolet asukkaista on roomalaiskatolisia. Valtaosa kansasta tunnustaa santeriáa, joka on sekoitus roomalaiskatolisuutta ja afrikkalaisia uskontoja. Kuuban virallinen raha on peso. Yksi euro on noin 1,45 Kuuban pesoa.

Kuuba lippu Havanna lippu
Kuuban lippu Havannan lippu

Havannan suosituin nähtävyys on Vanha Havanna, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Vanha kaupunki on maurilaiseen tyyliin rakennettu siirtomaatyylinen kaupunginosa La Ciudád Viejassa. Sieltä löytyy myös suurin osa Havannan merkittävimmistä kirkoista, museoista ja gallerioista. Vanhaa kaupunkia on helpoin kiertää kävellen ja tutustua sen kujilta löytyviin lukuisiin nähtävyyksiin, tuliaiskojuihin ja suuriin käsityöläismarkkinoihin. Vanhan Havannan suosituimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa kauniisti entisöity Katedraaliaukio ja Plaza de Armas eli Aseiden aukio, jonka reunalta löytyvät vanha kuvernöörinpalatsi, ensimmäinen linnoitus Fortezza ja Templete-kappeli. Iltaisin vanhan kaupungin suosituimpia alueita ovat Obispon kävelykatu kauppoineen, kahviloineen ja musiikkibaareineen sekä noin 11 kilometriä pitkä Malecón eloisa rantabulevardi, joka alkaa vanhasta kaupungista päättyen Miramarin kaupunginosaan.

kuva Vanha kuvernöörin palatsi vanha havanna kuuba
Vanha kuvernöörin palatsi
Vanha Havanna - Kuuba

Havannasta löytyy nähtävää myös vanhoista linnoituksista pitäville. Havanna oli keskiajalla tärkeä uuden ja vanhan maailman välisen kaupankäynnin keskipiste. Havannan kaupunkia halkovan kanaalin reunalla sijaitsevat El Morron ja Fortaleza den San Carlosin eli La Cabanãn historialliset espanjatyyliset linnoitukset. Linnoitukset rakennettiin 1500-1600-luvuilla sataman suojaksi merirosvoja vastaan. El Morrossa on historiallinen museo, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja Kolumbuksen matkoihin. Fortaleza den San Carlosin linnoituksesta taas on upeat näkymät Havannan ylle. Illan hämärtyessä El Morro ja La Cabanãn linnoitukset saavat upean valaistuksen.

kuva El Morron linnoitus - Havanna - Kuuba
El Morron linnoitus - Havanna - Kuuba

Kuubassa on hyvät mahdollisuudet myös letkeälle rantalomailulle. Kuuban suosituin rantakohde ja yksi Karibian suurimmista lomakeskittymistä on Havannasta noin 140 kilometrin päässä sijaitseva Varaderon kaupunki. Varaderon 20 kilometriä pitkät valkoiset hiekkarannat ovat täynnä tasokkaita hotelleja, turkoosin sinistä merta, auringonpaistetta sekä salsan, rumban, cha-chan ja mambon rytmejä. Varaderosta järjestetään katamaraaniristeilyjä ja sukellusretkiä läheisille koralliriutoille ja sieltä löytyvät muun muassa delfinaario, jossa voi uida delfiinien kanssa ja puisto, jossa voi ratsastaa kamelilla.

kuva Varaderon hiekkaranta Kuuba Karibia
Varaderon hiekkaranta - Kuuba - Karibia

Vaeltajien ja kalliokiipeilijöiden tärkeä matkakohde Kuubassa on Havannasta noin 150 kilometrin päässä sijaitsevat pieni Viñalesin kylä ja sen lähellä oleva Viñalesin laakso. Viñalesin laakso on karstivajoama Kuuban luoteisosassa Pinar del Ríon maakunnassa Sierra de los Organos -vuoristossa. Viñalesin laakso on valittu kulttuurimaisemana Unescon maailmanperintökohteeksi. Laakson pohjalla viljellään perinteisin keinoin tupakkaa ja kahvia. Laaksoa reunustavilla kukkuloilla on idyllisiä pikkukyliä, härkien kyntämiä peltoja, luolia, maanalaisia jokia ja kalkkikivimuodostelmia. Laakson pohjalta nousee erikoisia kallioseinämiä, joita paikalliset kutsuvat nimellä "mogotes".

Viñalesin laakso Kuubassa matka
Viñalesin laakso - Kuuba

Havannan, kuten lähes koko Kuuban, ilmasto on ympärivuotisesti miellyttävän trooppinen. Lämpötiloja lauhduttavat lämpimät merivirrat ja saaren sijainti viileiden pasaatituulien vyöhykkeellä. Vuodessa on keskimäärin 330 aurinkoista päivää. Tammikuussa keskilämpötila on 22 °C ja heinäkuussa 28 °C. Kuuban sadekausi kestää toukokuusta lokakuuhun. Kuuban eteläosa on lämpimämpää aluetta kuin pohjoisosa ja maan länsiosa taas on sateisempaa aluetta kuin itäosa. Kuuban saarella esiintyy usein rankkasateita ja hurrikaaneja.

Kuuba Havanna sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste


Kuuba Havanna sää - keskimääräiset lämpötilat
Kuuba Havanna sää
keskimääräiset lämpötilat

Kuubalaisessa keittiössä on paljon espanjalaisia, afrikkalaisia ja aasialaisia vaikutteita. Espanjalaiset toivat saarelle vihannekset, riisin, appelsiinin, sitruunan ja karjan. Afrikkalaiset ja aasialaiset puolestaan toivat Kuubaan omia ruokalajejaan, joihin lisättiin saarella olevia kasveja kuten jukkaa, gumboa, bataattia ja maissia. Nykyään kuubalaiset syövät tavallisesti riisiä, papuja, jukkaa, maissia, banaania, porsasta ja erilaisia trooppisia hedelmiä. Kuuban kansallisruoka on ajiaco eli erilaisista juureksista ja porsaan- tai naudanlihasta tai kanasta valmistettu muhennos, riisi ja mustat pavut. Muita tyypillisiä kuubalaisia aterioita ovat vianda ja lihakeitto. Liharuokina syödään myös vasikkaa ja porsasta vartaassa tai kokonaisena paistettuna. Kalaruoista suosituimpia ovat katkaravut ja hummeri. Kuubalaisella keittiöllä on myös monia kreolilaisia ruokia kuten riisiä kanan kanssa. Afro-kuubalaisessa keittiössä ateriat ovat nimetty niiden afrikkalaisten kotiseutujen mukaan. Perinteisin afro-kuubalainen ruokalaji on congri. Congri-ateria on joko riisiä punaisilla pavuilla eli Kongo tai riisiä mustilla pavuilla eli "Moors and Christians" (maurit ja kristityt).

Kuubalainen keittiö Puutarhan tuotteita - Santa Clara - Kuuba ruoka kuva loma
Puutarhan tuotteita - Santa Clara - Kuuba

Kuubalaisista jälkiruoista suosituin on gueguel-karkki, joka on valmistettu maissista, sokerista ja kanelista. Tavallisimpia ruokajuomia ovat chmpola guonában kanssa, sokeriruoko ja maito. Aterian jälkeen nautitaan tavallisesti myös pieni kupillinen vahvaa ja makeaa kuubalaista kahvia (cafe cubano). Kuubalaisista alkoholijuomista parhaita ovat Kuuban kansallisjuoma rommi, olut ja daiquiri, joka on vaaleasta kuivasta rommista, sitruunamehusta, sokerista ja murskatusta jäästä valmistettu drinkki. Daiquiri tunnetaan myös amerikkalaisen kirjailijan Ernest Hemingwayn lempijuomana. Rommeja on saatavana kolmea lajia: kirkasta, kultaista ja tummaa rommia. Kultaista ja tummaa rommia juodaan sellaisenaan, kirkas rommi soveltuu parhaiten cocktaileihin.

Kuubalaista Havana Club -rommia
Kuubalaista Havana Club -rommia

Kuuban Havanna ja Varadero sopivat matkakohteeksi etenkin kaikille rantalomailusta ja latinalaistansseista pitäville. Kaupungeista löytyy aikuisille monia 50-luvun tyylisiä yökerhoja ja klubeja sekä värikkäitä ja näyttäviä kabareita kuten maailmankuulu karibialainen kabaree Tropicana Show. Havannan tunnetuin vuosittainen festivaali on heinäkuinen Havannan Karnevaali. Lapsiperheille Havannasta löytyy suuri eläintarha, jossa kaikki eläimet elävät omissa yhteisöissään samalla alueella. Puisto on sijoitettu maantieteellisesti niin vaihtelevalle alueelle, että eläimet löytävät niiden omat luonnolliset eläinympäristönsä. Havanna ei ole erityinen ostoskaupunki, mutta vanhan kaupungin Calle Obispon varrella on useita kirja-, vaate- ja kenkäkauppoja. Palacio de la Artesania -talossa Calle Cuballa myydään käsitöitä ja T-paitoja. Matkamuistomarkkinoilta voi ostaa paikallisia käsitöitä ja hotellien yhteydessä on myymälöitä. Hinnat ovat Suomen tasoa. Hyviä tuliaisia Kuubasta ovat kuubalaiset sikarit, kahvi ja rommi. Helsingistä lentää Havannaan noin 11 tunnissa. Kuubassa kello on seitsemän tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Suomi
Kuuba

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Matkustus ja odottelu

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Havanna kuvia ja Kuuba matkakokemuksia:

Havanna kuvia ja Kuuba matkakokemuksia - Pexels
Kuvia Havannasta ja Kuubasta - Unsplash
Havanna kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

HAVANNA HOTELLIT KUUBA LENNOT HAVANNA MATKAT

HAVANNA MATKAOPAS

Havanna. Matkaopas Kuubaan ja Havannaan!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Havanna tietoa ja Havanna kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.