HURGHADA - MATKAOPPAAT

HURGHADA TIETOA JA HURGHADA KUVIA

Matkaoppaat-sivusto esittelee lomakohteita ympäri maailman.
Matka- ja lomakuvia, reaaliaikainen sää ja sääennuste.

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

A

Agia Napa / Kypros

Alanya / Turkki

Albufeira / Algarve / Portugali

Alcudia / Mallorca / Espanja

Algarve / Portugali

Alghero / Sardinia / Italia

Alicante / Costa Blanca / Espanja

Azorit / Portugali

B

Bad Gastein / Alpit / Itävalta

Boa Vista / Kap Verde

Branco / Kap Verde

Brava / Kap Verde

C

Cabrera / Mallorca / Espanja

Chamonix / Alpit / Ranska

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret / Espanja

Cima / Kap Verde

Comino / Malta

Corvo / Azorit / Portugali

D

Desertassaaret / Madeira / Portugali

Djerba / Tunisia

Dubai / Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

E

Eilat / Israel

El Hierro / Kanariansaaret / Espanja

F

Faial / Azorit / Portugali

Flachau / Alpit / Itävalta

Flores / Azorit / Portugali

Fogo / Kap Verde

Formentera / Mallorca / Espanja

Fuengirola / Costa del Sol / Espanja

Fuerteventura / Kanariansaaret / Espanja

G

Gardajärvi / Italia

Gozo / Malta

Graciosa / Azorit / Portugali

Gran Canaria / Kanariansaaret / Espanja

Grande / Kap Verde

H

Hania / Kreeta / Kreikka

Havanna / Karibian saaret / Kuuba

Helsinki / Suomi

Hurghada / Egypti

I

Ixia / Rodos / Kreikka

Ibiza / Mallorca / Espanja

K

Kanariansaaret / Espanja

Kap Verde / Kap Verden tasavalta

Kreeta / Kreikka

Kultahietikko / Bulgaria

Kööpenhamina / Tanska

L

La Gomera / Kanariansaaret / Espanja

La Palma / Kanariansaaret / Espanja

Lanzarote / Kanariansaaret / Espanja

Larnaka / Kypros

Lontoo / Englanti

M

Madeira / Portugali

Maio / Kap Verde

Malaga / Costa del Sol / Espanja

Mallorca / Espanja

Malta / Maltan tasavalta

Menorca / Mallorca / Espanja

Monte Gordo / Algarve / Portugali

N

Nabq Bay / Sharm el Sheikh / Egypti

New York / Yhdysvallat

O

Obertauern / Alpit / Itävalta

Oslo / Norja

P

Pariisi / Ranska

Phuket / Thaimaa

Pico / Azorit / Portugali

Pietari / Venäjä

Porto Santo / Madeira / Portugali

Praha / Tsekki

R

Raso / Kap Verde

Reykjavik / Islanti

Rodos / Kreikka

S

Saalbach-Hinterglemm / Itävalta

Sal / Kap Verde

Santa Luzia / Kap Verde

Santa Maria / Azorit / Portugali

Santiago / Kap Verde

Santo Antão / Kap Verde

São Jorge / Azorit / Portugali

São Miguel / Azorit / Portugali

São Nicolau / Kap Verde

São Tiaco / Kap Verde

São Vicente / Kap Verde

Sardinia / Italia

Schladming / Alpit / Itävalta

Selvegenssaaret / Madeira / Portugali

Seychellit / Seychellien tasavalta

Sharjah / Arabiemiraatit

Sharm el Sheikh / Egypti

Sousse / Tunisia

Sunny Beach / Bulgaria

T

Tallinna / Viro

Teneriffa / Kanariansaaret / Espanja

Terceira / Azorit / Portugali

Torino / Italia

Torremolinos / Costa del Sol / Espanja

Torrevieja / Costa Blanca / Espanja

Tukholma / Ruotsi

V

Varadero / Karibian saaret / Kuuba

Victoria / Seychellit

Z

Zakynthos / Kreikka

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Linkkejä

Varaa rantahuviloita ja lomamökkejä ympäri maailman

HURGHADA

Egypti Hurghada matka - Hurghadan kävelykatu yöllä
Hurghadan kävelykatu yöllä

Hurghada on Egyptin suosittu rantalomakaupunki, jota paikalliset kutsuvat myös nimellä Ghardaga. Hurghada on nykyään moderni kaupunki, jossa asuu arviolta noin 95 000 asukasta (esikaupunkialueet mukaan laskettuina Hurghadan alueen asukasmäärä on jopa noin 250 000). Hurghada perustettiin jo 1900-luvun alussa, mutta vasta 1980-luvulla se alkoi laajentua eurooppalaisten, amerikkalaisten ja arabisijoittajien toimesta pienestä kalastajakylästä suosituksi lomakohteeksi. Hurghadan pääelinkeino on matkailu, jonka vaikutus näkyy katukuvassa lukuisina hotelleina, vilkkaina markkinapaikkoina ja kojuina sekä paikallisten seassa runsaslukuisesti vilisevinä lomasta nauttivina turisteina.

Egypti Kairo - Gizan pyramidit
Gizan pyramidit pääkaupunki Kairon lähettyvillä

Hurghada sijaitsee Punaisenmeren länsirannalla noin 500 kilometriä Egyptin pääkaupungista Kairosta etelään ja noin 320 kilometriä Suezilta etelään. Hurghadasta löytyy Punaisenmeren rantaviivaa peräti noin 45 kilometriä. Turistit voivat poiketa Hurghadaan myös Siinain niemimaan eteläkärjessä sijaitsevasta toisesta suositusta egyptiläisestä rantalomakaupungista Sharm El Sheikhistä. Sieltä on tarjolla päivittäin katamaraanikuljetus ja viikottain lauttakuljetus Hurghadaan. Myös Egyptin pääkaupungista Kairosta pääsee mukavasti rannikkoteitä pitkin bussilla tai autolla ajelemalla Hurgahadaan. Matkalla voi pysähtyä levähtämään useisiin viihtyisiin kahviloihin.

Egyptin lippu
Egyptin lippu

Egyptin kartta
Egyptin kartta

Egyptin tavoin Hurghadan virallinen kieli on arabian kieli ja pääuskonto on islam. Hurghadan rahayksikkö on egyptin punta. Arabiaa kirjoitetaan oikealta vasemmalle, vain numerot ja luvut kirjoitetaan vasemmalta oikealle. Turistin on kunnioitettava uskontoa muslimimaassa. Muslimien uskonto islam on erittäin tärkeä osa muslimin elämää niin arkipäivinä kuin uskonnollisina juhlapäivinä. Muslimit harjoittavat hartaushetkiään julkisesti muiden ihmisten parissa. Milloin tahansa voi nähdä muslimin kierittävän auki rukousmattonsa tai vain laskeutuvan maahan rukoilemaan ja osoittamaan Jumalalle kunnioitustaan.

Arabialaista kirjoitusta
Arabialaista kirjoitusta

Hurghadassa on upeinta kaunis Punainenmeri, joka on maailman pohjoisin trooppinen meri. Afrikan koillisosan ja Saudi-Arabian välissä sijaitsevan Punaisenmeren nimi tulee meressä olevasta Trichodesmium erythraeum -nimisestä levästä, joka kukkiessaan muuttuu punertavan ruskeaksi. Meren punaisuutta lisäävät auringonlaskun aikaan meren pinnasta heijastuvat punasävyiset vuoret sekä toisinaan punaisena hehkuva taivaanranta. Punainenmeri on yksi suolaisimpia ja lämpimimpiä kaikista merielämää sisältävistä maailman vesistöistä. Punaisenmeren suolaprosentti on ilman alhaisen kosteusprosentin ja veden suuren haihtumisen vuoksi osittain jopa yli 4 %. Punaisenmeren ainutlaatuisuuden koostumuksen vuoksi jopa noin 10 prosenttia Punaisenmeren eläinlajistosta on endeemisiä eli ainoastaan Punaisessameressä eläviä lajeja. Paikoin jopa 1800 metrin syvyisen meren vesi pysyy tasaisen lämpöisenä ympäri vuoden.

Egypti Hurghada - Punaisenmeren koralleja ja kaloja
Punaisenmeren koralleja ja kaloja

Punaisellamerellä myrskyt ovat harvinaisia, sateet minimaalisia ja merta suosivat lämpimät suotuisat merivirrat. Punaisenmeren suolaiset vedet ovat pysyneet puhtaina ja kirkkaina ja sen ekosysteemi on rikasta ja vaihtelevaa. Kirkkaissa vesissä riittääkin paljon nähtävää. Punaisesta merestä on löydetty yli 1200 erilaista kalalajia ja sieltä on tavattu yli 200 erilaista korallityyppiä. Runsas kalalajisto sisältää 42 syvänveden kalaa ja meressä vilisee harmaa-, kulta- ja jättiläismureenoita, barrakudaparvia, huulikaloja, rauskuja, suuria merikilpikonnia ja muita vedenalaisia luonnonihmeitä. Rannikkoriutoilla tavataan myös avomeren punaisen meren kaloja kuten joitakin kaikkiaan 44:stä haikalan lajeista.

Hurghada Egypti - Barrakudaparvi partioi koralliriuttaa
Barrakudaparvi partioi koralliriuttaa

Punaisenmeren pohjassa ja rannikolla on pitkiä koralliriuttoja. Punaisenmeren pohjassa on myös syyrialais-afrikkalainen hautalaskeuma, jota koristavat vuosituhansien varrella muodostuneet silmää hivelevät koralliriutat. Punaisenmeren rannikkoa myötäilee peräti yli kaksi kilometriä pitkä koralliriutta. Nämä fringing- riutat ovat 5000-7000 vuotta vanhoja ja ovat pääosin muodostuneet kivisistä acropora- ja porites -koralleista. Riutat muodostavat pengermiä ja laguuneja pitkin rannikkoa. Punaisellamerellä esiintyy myös lieriön muotoisia riuttoja esimerkiksi Blue Hole Dahabin alueella.

Koralliriuttojen sijainti maapallolla
Koralliriuttojen sijainti maapallolla

Hurghada on suosittu rantalomakohde, joka on täydellinen monenlaiseen rantalomailuun ja vesiurheiluun. Hurghadassa on erilaisia aktiviteetteja niille, jotka nauttivat merestä ja rannasta. Tarjolla on hyviä mahdollisuuksia muun muassa sukelluksen, purjelautailun ja purjehduksen harrastamiseen. Sukeltajien keskuudessa Hurghadan rannikko tunnetaan yhtenä maailman parhaimpana. Jo snorkkelisukeltamalla voi nähdä uskomattomia koralliriuttoja ja satoja erilaisia trooppisia kaloja vain 10 metrin päässä rannasta. Laitesukeltajia kiinnostavat koralliriuttojen lisäksi merenpohjassa makaavat, ikivanhat laivanhylyt. Hurghadan alue on purjelautailijoiden suosiossa etenkin talvella, jolloin tuuli on varmaa ja tasaista. Kaluston vuokrauksen lisäksi on mahdollista saada muutaman päivän mittaisia koulutuskursseja eri tuuliurheilulajeihin. Uskomattoman upeista koralliriutoista ja pinnanalaisesta maisemasta voi halutessaan nauttia myös kastumatta lasipohjaisella veneellä matkaten vaikkapa Hurghadan edustalla sijaitseville asumattomille Suurelle ja Pienelle Giftunin saarelle.

Hurghada Egypti - Pieni Giftun saari
Hurghada Egypti - Pieni Giftun saari

Hurghadasta löytyy monia palveluja, jotka takaavat onnistuneen sukellusharrastuksen. Useimmissa hotelleissa on sukellussaattajia paikalla tai hotellilta voi olla järjestetty laitesukellusretki oppaiden kanssa. Punaisen meren veden lämpötila vaihtelee ollen talvella 20 astetta ja kesällä 30 astetta. Merivesi lämpenee mitä syvemmälle veteen mennään. Punainenmeri on jo kahden metrin syvyydessä maapallon ytimen ja magman geotermisen toiminnan näyttämö, joka ei ainoastaan lämmitä vettä, vaan myös pumppaa huomattavia määriä mineraaleja veteen, mikä tukee osaltaan uskomattoman vaihtelevaa merenalaista elämää. Maaliskuun lopulla vesi on melko kylmää (noin 21 asteista), joten sukeltajan märkäpuku on tarpeellinen ja snorkkelisukelluskin uimapuvussa tulee liian kylmäksi 10 minuutin jälkeen. Myöhään maaliskuussa on myös tuulista ja pitkäaikaiset kovat tuulet ovat yleisiä. Monet rantakeskukset ja hotellit tarjoavat silloin tuulisuojia rannalle.

Hurghada Egypti - Sukelluskauppa
Hurghada Egypti - Sukelluskauppa

Hurghadassa voi myös kokea unohtumattoman autiomaaseikkailun. Pohjoisessa Afrikassa sijaitseva Saharan autiomaa on nimittäin maailman suurin autiomaa (noin 9 065 000 km²). Sahara tunnetaan valtavista hiekkadyyneistään, vaikka suurin osa autiomaasta muodostuukin karkeasta soramaasta. Saharan autiomaahan voi tutustua pyöräilemällä lähelle Quad-pyörillä tai ajelemalla pitkälle aina satojakin maileja rantavaunuilla ja moottoripyörillä. Perillä voi nauttia teetä ystävällisissä merkeissä vaikkapa Bedoin -heimon parissa. Myös kameli- tai hevosratsastussafari läpi Biblical -tasankojen on upea tapa nähdä ja kokea Saharan kaukaisia ja muinaisia ihmeitä.

Egypti Hurghada - 3 kamelia
Egyptiläinen kulkuväline - Kameli

Saharan ilmasto on erittäin kuumaa ja kuivaa aavikkoilmastoa. Vuoden keskilämpötila on yli +30 celsiusta, mutta päivisin lämpötilat saattavat nousta varjossakin yli +50 asteen. Aivan hiekan pinnassa lämpöä voi olla jopa +80 astetta. Suurena vastakohtana talviöisin lämpö saattaa pudota nollan alle. Suuren kuumuuden vuoksi Hurghadassakin turistin on muistettava suojata päänsä kuumimpina aikoina huivilla hiekalta, pölyltä ja auringolta sekä varata mukaansa iso vesipullo.

Egypti Hurghada sää tällä hetkellä
ja lähipäivien sääennuste

Egypti - Saharan autiomaa
Egypti - Saharan autiomaa

Hurghadasta voi tehdä monia päiväretkiä lähimaastoon ja vähän pidemmälle suuriin kaupunkeihin. Lähimaaston retkistä suosittuja ovat ainakin Ras Mohamedin meripuisto, Punaisenmeren toinen suosittu rantalomakohde Sharm-El-Sheikh ja Siinain niemimaalla oleva vanha kristitty temppeli Pyhän Katariinan luostari. Pyhän Katariinan ortodoksinen luostari eli Siinain luostari sijaitsee Siinaivuoren juurella luoksepääsemättömän rotkon suulla. Luostaria pidetään maailman vanhimpana jatkuvasti asuttuna olleena kristillisenä luostarina, sillä munkit ovat asuttaneet sitä jo yli 1700 vuotta. Pidemmällä päiväretkellä voi puolestaan tutustua Egyptin tunnetuimpiin matkakohteisiin kuten vaikkapa Kairoon ja Gizan pyramideihin tai Luxoriin ja Kuninkaiden laaksoon.

Egypti - Pyhän Katariinan eli Siinain luostari
Egypti - Pyhän Katariinan eli Siinain luostari

Hurghada voidaan jakaa kolmeen eri osaan. El Dahar on Hurghadan vanhinta aluetta, josta käytetään myös nimeä downtown. Alueella sijaitsee muun muassa basaarialue, Hurghadan kirjasto, Punaisenmeren akvaario ja Hurghadan päämoskeija. Sekkalaa ja Hurghadan uutta satamaa voidaan pitää ilta-elämän keskuksina ja myös niiden ravintolatarjonta on erittäin kattavaa. Sekkalan alueella tehdään myös vilkasta katukauppaa. Tarjolla on ainakin nahkavöitä, tupakkaa ja mausteita. Uusi Hurghada - El Korra Road on uusinta aluetta. Alueella on hyvät ostosmahdollisuudet, tosin hintataso on kalliimpaa kuin esimerkiksi Sekkalan alueella. Kaikissa basaareissa voi tehdä löytöjä ja tinkiminen kuuluu asiaan. Suosittuja esineitä ovat muun muassa papyrukset, kupariesineet sekä kulta- ja hopeakorut. Hurghadan eri kaupunginosien välillä on helpointa liikkua edullisilla takseilla ja pikkubusseilla.

Hurghada Egypti - Hurghadan vanhan kaupungin ostosaluetta
Hurghadan vanhan kaupungin ostosaluetta

Shoppailun lomassa voi levähtää nauttimaan egyptiläisestä maailmanlaajuisesta keittiöstä, joka tarjoaa monia maistamisen arvoisia ruokia. Voit hemmotella makuhermojasi esimerkiksi falafeleillä ja hyvillä leivonnaisilla. Falafel on egyptiläinen perinneruoka, härkäpavuista tai kikherneistä valmistettu friteerattu pyörykkä. Falafel tarjotaan yleensä pita-leipään käärittynä salaatin, tahini-kastikkeen ja tulisen kastikkeen kanssa. Juomana tarjotaan usein Karkadayta, jolla on sanottu olevan monia terveysvaikutuksia. Karkadayta tehdään hibiscuksen uutteesta ja sitä tarjotaan sekä kuumana että kylmänä. Toinen suosittu juoma on Chii, joka on paikallinen versio teestä. Paikalliset usein vielä täydentävät ruokien ja juomien maukkaita aromeja shishalla eli vesipiipulla tupakoimalla. Piipussa poltetaan eri hedelmien kuivattuja osia, jotka on sekoitettu tupakkaan.

Hurghada Egypti - Mies ja vesipiippu
Mies ja vesipiippu

Lento Helsingistä Hurghadaan kestää noin viisi tuntia. Egyptissä on sama kellonaika kuin Suomessa, mutta talvi- ja kesäaikaan egyptiläiset siirtyvät kuukauden myöhemmin kuin suomalaiset. Siirtymäkausien välisinä aikoina Suomella ja Hurghadalla on siis tunnin aikaero.

Suomi
Egypti

Punainenmeri ja sen varma aurinkoinen ilmasto tekevät Egyptin Hurghadasta täydellisen perhelomakohteen, jossa hinta-laatu -suhde on kohdallaan. Hurghadalla on oma kansainvälinen lentoasema, jonne suurin osa Hurghadaan matkaavista saapuu kaupunkiin tullessaan. Hurghadan lentokentällä on kaksi rakennusta, omansa sekä kotimaan- että ulkomaanlennoille, joten ulkomaanlentojen lähtöselvitys käy yleensä varsin nopeasti ilman suurempia jonotuksia.

HURGHADA EGYPTI HOTELLIT MAJOITUS JA YÖPYMINEN

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

MATKAOPPAAT - MATKAKOHTEITA

Arabiemiraatit

Dubai

Sharjah

Bulgaria

Kultahietikko

Sunny Beach

Egypti

Hurghada

Nabq Bay / Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Englanti

Lontoo

Espanja

Alcudia / Mallorca

Alicante / Costa Blanca

Cabrera / Mallorca

Chinijon saaristomeri / Kanariansaaret

El Hierro / Kanariansaaret

Formentera / Mallorca

Fuengirola / Costa del Sol

Fuerteventura / Kanariansaaret

Gran Canaria / Kanariansaaret

Ibiza / Mallorca

Kanariansaaret

La Gomera / Kanariansaaret

La Palma / Kanariansaaret

Lanzarote / Kanariansaaret

Malaga / Costa del Sol

Mallorca

Menorca / Mallorca

Teneriffa / Kanariansaaret

Torremolinos / Costa del Sol

Torrevieja / Costa Blanca

Islanti

Reykjavik

Israel

Eilat

Italia

Alghero / Sardinia

Gardajärvi

Sardinia

Torino

Itävalta

Bad Gastein / Alpit

Flachau / Alpit

Obertauern / Alpit

Saalbach-Hinterglemm / Alpit

Schladming / Alpit

Kap Verde

Boa Vista

Branco

Brava

Cima

Fogo

Grande

Kap Verde

Maio

Raso

Sal

Santa Luzia

Santiago

Santo Antão

São Nicolau

São Tiaco

São Vicente

Kreikka

Hania / Kreeta

Ixia / Rodos

Kreeta

Rodos

Zakynthos

Kuuba

Havanna / Karibian saaret

Varadero / Karibian saaret

Kypros

Agia Napa

Larnaka

Malta

Comino

Gozo

Malta

Norja

Oslo

Portugali

Albufeira / Algarve

Algarve

Azorit

Corvo / Azorit

Desertassaaret / Madeira

Faial / Azorit

Flores / Azorit

Graciosa / Azorit

Madeira

Monte Gordo / Algarve

Pico / Azorit

Porto Santo / Madeira

Santa Maria / Azorit

São Jorge / Azorit

São Miguel / Azorit

Selvegenssaaret / Madeira

Terceira / Azorit

Ranska

Chamonix / Alpit

Pariisi

Ruotsi

Tukholma

Seychellit

Seychellit

Victoria

Suomi

Helsinki

Tanska

Kööpenhamina

Thaimaa

Phuket

Tsekki

Praha

Tunisia

Djerba

Sousse

Turkki

Alanya

Venäjä

Pietari

Viro

Tallinna

Yhdysvallat

New York

MATKAOPPAAT - TIETOA MATKAAJALLE

Tulli

Matkarokotukset

Matkatoimistoja

Urheilutapahtumia

Linkkejä

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

Lisää Hurghada kuvia ja Hurghada matkakokemuksia:

Hurghada kuvia ja matkakokemuksia - Trekearth
Kuvia Hurghadasta - Igougo
Hurghada kuvia - Google

Matkaoppaat - lähteet ja kuvat: Omat matkat / Public Domain.

HURGHADA HOTELLIT HURGHADA LENNOT HURGHADA MATKAT

HURGHADA MATKAOPAS

Hurghada. Matkaopas Egyptin Hurghadaan!

MatkaOppaat.com palveluun on kerätty Hurghada tietoa ja kuvia.

Matkaoppaat -

Matkaoppaat - yksityisyyden suoja - privacy.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Matkaoppaat-sivustolle!

MatkaOppaat etusivu

Lisää matkaoppaat suosikkeihisi!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.